Vinuri exceptionale la preturi pentru toata lumea

» Data: 26/02/2009 » Secţiunea: Vinuri

Pe scurt, cam asta pregateste magazinul „Good Point“ din str. Sf. Lazar. De unde stiu? Pai s-o luam pe rand.

Mai intai, Razvan Avram a tras o tura prin cramele tarii, revenind cu impresii proaspete si 51 de mostre de vin, alb, rozé si rosu. Dupa aceea a convocat (aseara) un colectiv restrans de cetateni, parte profesionisti adevarati, parte amatori cu oaresce experienta (colegii de categorie sa nu se supere, pe mine m-am definit asa 🙂 ), la o degustare menita sa-l ajute in stabilirea celor 6-7 vinuri pe care magazinul le va pune in vanzare la categoria vin varsat (vrac, la canistra, pet, damigeana, spuneti-i cum vreti). Si, deloc in ultimul rand, impresiile au fost dintre cele mai placute.

Nu va spun inca soiurile alese, pentru ca mai raman de pus la punct ultimele detalii cu furnizorii si n-as vrea sa va laud vreun vin care, din varii motive,  nu va putea fi oferit pentru vanzare. Dar puteti deja sa va pregatiti pentru surprize dintre cele mai gustoase, fiindca macar vreo 12 mostre au fost apreciate la superlativ de cei toti cei prezenti. Si, credeti-ma, sunt pentru toate gusturile si pot fi asociate cu mai toate mancarurile.

Pe post de concluzie provizorie, nu va mai spun decat ca domnul profesor Valeriu V. Cotea (altminteri om sobru si retinut in entuziasme) a fost placut impresionat de calitatea generala a mostrelor aduse, remarcand splendidul salt calitativ facut de producatorii romani in ultimii ani si subliniind ca destule dintre esantioanele de pe masa se situeaza peste multe dintre vinurile imbuteliate din comert.

In ce ma priveste, nu pot decat sa va promit ca am sa va anunt imediat ce primele vinuri vor poposi in budanele de inox aflate in camera frigorifica din spatele magazinului. Ca n-ar fi deloc frumos sa ma bucur de unul singur, nu?

Autor: Costachel

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Vinuri

Comentariile sunt dezactivate.

© 2009 Slow Food | Ziarul De Iasi