Turnirul vinurilor româneşti 2010

» Data: 12/11/2010 » Secţiunea: Evenimente, Vinuri

“Turnirul vinurilor româneşti”, cea mai importantă degustare a anului 2010 la magazinul Good Point din Iaşi, va avea loc joi, 18 noiembrie, începând cu ora 18.00. Evenimentul se doreşte a fi o gală a vinului românesc, cu o tematică specială în fiecare an. Tema de anul acesta va fi degustarea de soiuri autohtone: Fetească Neagră şi Tămâioasă Românească.

Vor fi două linii de degustare: prima de Fetească Neagră vinificată sec şi a doua de Tămâioasă Românească vinificată dulce. Un element neobişnuit al acestei degustări va fi inversarea ordinii de servire: mai întâi vinurile roşii şi apoi cele albe. Explicaţia constă în faptul că vinurile albe, fiind toate dulci, vor fi servite la final. Un alt element interesant al Turnirului din acest an este faptul că toate vinurile alese au fost realizate din soiuri pure, fără cupajare.

Editorii Vinul.Ro au analizat oferta de soiuri autohtone şi au ales pentru “Turnirul vinurilor româneşti” 10 vinuri din care 6 Feteşti Negre şi 4 Tămâioase Româneşti, care au obţinut cele mai bune punctaje în degustările comparative organizate de Vinul.ro în 2010.

În pauza dintre degustari Cezar Ioan, editorul revistei Vinul.Ro, va lansa ediţia tipărită BonChef.Ro, noul supliment de gastronomie al revistei Vinul.Ro

În continuare vă propun o scurtă descriere a celor 10 vinuri care vor fi degustate la “Turnirul vinurilor româneşti 2010” de la magazinul Good Point:

Fetească Neagră Livia 2009
Vin roşu, 14.5% alcool, sec
Producator: Crama Gîrboiu

Fetească Neagră Caloian 2008
Vin roşu, 14% alcool, sec
Producator: Crama Oprişor

Fetească Neagră La Putere 2009
Vin roşu, 14% alcool, sec
Producator: Cramele Recaş

Fetească Neagră Origini 2007
Vin roşu, 13.5% alcool, sec
Producator: Budureasca

Fetească Neagră Prince Stirbey 2008
Vin roşu, 14.5% alcool, sec
Producator: Agricola Ştirbey

Fetească Neagră Crai Nou 2008
Vin roşu, 13.5% alcool, sec
Producator: Domeniile Viticole Franco-Române

Tămâioasă Românească Origini 2007
Vin alb, 11.5% alcool, demidulce
Producator: Budureasca

Tămâioasă Românească Prince Stirbey 2008
Vin alb, 12% alcool, dulce
Producator: Agricola Ştirbey

Tămâioasă Românească Sherpium 2009
Vin alb, 12% alcool, demisec
Producator: Crama Oprişor

Tămâioasă Românească Château Pietro 2000
Vin alb, 12.5% alcool, dulce
Producator: Domeniile Viticole Franco-Române

Mai multe informaţii puteţi obtine direct de la magazinul Good Point din Iasi, telefon 0232-244.423.

Autor: Răzvan Avram

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Evenimente, Vinuri

Comentariile sunt dezactivate.

© 2010 Slow Food | Ziarul De Iasi