Tot oenologii ieseni sunt “fruntea”!

» Data: 17/04/2009 » Secţiunea: Ştiri, Vinuri

vinvest

In cadrul Salonului International de Vinuri “Vinvest 2009” organizat recent la Timisoara a avut loc “Concursul National de vinuri si bauturi alcoolice“. La sectiunea “vinuri albe seci” o medalie de aur a fost obtinuta de un cupaj de feteasca alba si sarba (General Rascu 1933) de la crama “Tenuta Odobesti“. Vinul premiat la Vinvest il are ca autor pe Gabriel Stoica, oenolog iesean de 39 de ani, care a studiat viticultura la Universitatea Agronomica din Iasi cu profesorul Cotea.

Daca sunteti curiosi sa gustati cupajul de feteasca alba si sarba medaliat cu aur la Timisoara o puteti face la magazinul Good Point din Iasi (vizavi de BCR). Este foarte adevarat ca pentru moment puteti gasi doar editia 2007 a acestui vin, cea din 2008 urmand sa apara cat de curand. Am uitat sa va spun ca vinul despre care vorbim se poate cumpara si vrac, tot de la Good Point.

Autor: Razvan Avram

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Ştiri, Vinuri

6 comentarii la “Tot oenologii ieseni sunt “fruntea”!”

 1. napicosti a scris:

  Iasul a avut un mare oenolog, in persoana ing. ANGHEL, fostul director de la IAS BUCIUM, creatorul “grappa di pere WILLIAMS”, a calvadosului de BUCIUM si a spumantului muscat ottonel, atat de cautat si astazi!
  Razvan, ma bucur ca te-am cunoscut la ultima degustare si ca am avut onoarea sa-l cunosc si mai ales, sa-l ascult pe Marcello Vicidomini!
  Din partea mea, tie si familiei tale, PASTE FERICIT! Iar pt. GOOD POINT, longevitate si… profit maxim!

 2. Idle Living a scris:

  @napicosti: despre IAS Bucium… numai de bine. In rest, Paste Fericit atat tie cat si tuturor cititorilor acestui blog!

 3. nila a scris:

  Vorbim de Bucium la trecut. De ce ? de fratii Panait, doi cocalari care vand masini, vin , cauciucuri, vopsele , seminte , imobiliare si care in fapt sunt doi netoti trogloditi ,de pa la murgeni si care in concediu la mare , manca conserve de fasole ,ca-s mai ieftine si stau la otel de o*. Cat despre Anghel , numai de bine ca e la varsta senectutii, in rest o bekalera” comunista care a confiscat realizarile altora!

 4. nila a scris:

  O fi buna sarba da Odobesti, dar la magazinul de vinuri Penguin”?, asa arata mascota si nu inteleg afilierea dintre simpaticul animalut antartic si vinurile, kilu’ de vin e cam piperat , de te zgribulesti ca mascota afisata la intrare!

 5. Idle Living a scris:

  @nila: treci intr-o zi pe la pravalie, degustam impreuna un pahar de vin vrac, dupa care facem un calcul: cat a costat 1 tona de struguri in 2008, cat vin iese dintr-o tona de struguri, si-ai sa vezi ca pretul vracului nu e deloc “piperat” (pentru un vin facut din struguri). Pretul vinului facut din altceva decat din struguri este o alta discutie…

 6. Traian a scris:

  Nu mai tot vorbiti pe de rost.
  VINUL E INTR-ADEVAR F BUN

© 2009 Slow Food | Ziarul De Iasi