Toscana: extravaganta cu vin si trufe

» Data: 15/03/2010 » Secţiunea: Evenimente, Vinuri

Anul 2010 incepe in forta la magazinul Good Point din Iasi cu o degustare de vinuri nobile din Toscana asociate cu trufe negre, trufe albe, pasta de hribi si miere de albine cu trufe. Degustarea “Toscana: extravaganta cu vin si trufe” va avea loc joi, 18 martie, incepand cu ora 18.00.

Amfitrionul evenimentului va fi Marian Timofti, somelier la Salonul de Vinuri “Arte & Vino” din Bucuresti. Mai multe detalii despre Marian timofti puteti gasi in acest articol de pe HotNews.

In continuare va propun o scurta descriere a celor 5 vinuri rosii din Toscana care vor fi degustate la magazinul Good Point:

Gineprone Chianti DOC
Crama: Col d’Orcia
Soi: Sangiovese si Canaiolo (baricat 4 luni)
An: 2007

Sassoaloro Toscana Rosso IGT
Crama: Biondi Santi
Soi: Sangiovese (baricat 14 luni)
An: 2001

San Martino Toscana Rosso IGT
Crama: La Colombina
Soi: Sangiovese
An: 2004

Rosso di Montalcino DOC
Crama: Fossacolle
Soi: Sangiovese (baricat 10 luni)
An: 2006

Olmaia Sant’Antimo Cabernet DOC
Crama: Col d’Orcia
Soi: Cabernet Sauvignon (baricat 18 luni)
An: 2002

Referinte suplimentare:

Mai multe informaţii puteţi obtine direct de la magazinul Good Point din Iasi, telefon 0232-244.423.

Autor: Răzvan Avram

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Evenimente, Vinuri

1 comentariu la “Toscana: extravaganta cu vin si trufe”

  1. A aparut numarul 36 al revistei Romanian Wine Art | Costachel | Retete, vinuri si putina conversatie la masa a scris:

    […] ajung, după cum cred că v-aţi dat deja seama, la degustarea pe care Răzvan Avram a botezat-o „Toscana: extravaganţă cu vin şi trufe“ . Da, aţi ghicit, am să vă spun mai multe despre evenimentul ăsta în numărul […]

© 2010 Slow Food | Ziarul De Iasi