Supă de ouă cu lămâie

» Data: 16/06/2011 » Secţiunea: Reţete

Ingrediente

1 l supă de pui, ¼ cană orez cu bob lung, 3 ouă, sucul unei lămâi, sare, piper alb, câteva boabe piper negru, câteva felii de lămâie pentru decor

Preparare

Supa de pui se aduce la fierbere, se adaugă orezul, și se amestecă, apoi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15-20 minute.

Într-un bol se bat albușurile de ou spumă, iar când încep să se întărească se adaugă gălbenușurile și se bat în continuare, până când obținem o textură cremoasă. Se adaugă peste ouă sucul de lămâie, și treptat o ceașcă de supă, amestecând constant, pentru a aduce toate ingredientele la aceeași temperatură.

Se ia supa de pe foc și se adaugă treptat ouăle, amestecând, apoi se asezonează cu sare și piper după gust. Dacă doriți să dați un plus de consistență supei, puteți adăuga ½ piept de pui fiert și tocat mărunt.

La servire, decorați bolurile în care serviți supa cu boabe de piper și felii de lămâie.

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Reţete

Comentariile sunt dezactivate.

© 2011 Slow Food | Ziarul De Iasi