Supă cremă de sfeclă roşie

» Data: 02/06/2011 » Secţiunea: Reţete

Ingrediente

4 roșii medii, 1 sfeclă de mărime medie, 1 morcov, 1 ceapă, 6 căței usturoi, 1 linguriță unt, 1 linguriță piper alb, sare, 2 felii pâine prăjită

Preparare

Se curăță morcovul și sfecla. Ceapa și usturoiul se toacă mărunt. Se incalzesc 5 căni de apă într-o tigaie. Se trec roșiile prin apa fierbinte pentru a li se îndepărta pielița. Se adaugă în apa fierbinte sfecla, morcovul, ceapa și usturoiul și se lasă să fiarbă timp de 15 minute. După ce legumele sunt fierte, se scot din vasul în care au fiert, și împreună cu roșiile decojite se mixează într-un blender până obținem o pastă fină.

Într-o tigaie se adaugă piureul de legume, supa în care au fiert legumele, o linguriță de unt, o linguriță de piper alb și sare după gust, și se fierb toate 5-7 minute apoi se ia vasul de pe foc.

Supa se servește caldă sau rece cu felii de pâine prăjită.

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Reţete

Comentariile sunt dezactivate.

© 2011 Slow Food | Ziarul De Iasi