Sculptură în cârnaţi de Pleşcoi la Good Point

» Data: 08/06/2009 » Secţiunea: Evenimente, Slow Food, Vinuri

“Revolutia Pleşcoi” ajunge in Iaşi. Miercuri, ora 18.00, la magazinul “Good Point” din strada Sf. Lazar 45, revista Vinul.Ro organizeaza o degustare cu delicatese romanesti rare (si autentice): carnati de Pleşcoi, pastrama zvantata de oaie, babic de Pleşcoi, toate udate cu noile vinuri de la Crama Tenuta Odobeşti (gama “General Raşcu” premiata cu doua medalii de aur la Salonul International de Vinuri VINVEST Timisoara 2009).

Marea surpriza a evenimentului va fi vizionarea in premiera a documentarului “Eva a trait la Pleşcoi” realizat de George Moisescu, film care povesteste, in paralel, istoria carnatului de Pleşcoi si modul cum s-a realizat prima sculptura din lume in carnati de Pleşcoi. Vor fi prezenti oaspeti de seama: Traian Papuc (producatorul adevaratilor carnati de Pleşcoi), Cezar Ioan (editorul revistei Vinul.Ro si unul din initiatorii miscarii “Revolutia Pleşcoi”) si Fabrizio Mosconi (presedintele Cramei Tenuta Odobesti). Pentru seara de miercuri, accesul se face numai pe baza de rezervare prealabila.

Iată în continuare descrierea vinurilor de la Crama Tenuta Odobesti care vor fi degustate, în premieră, la magazinul “Good Point”:

gama-general-rascu

General Raşcu – Merlot 2008
vin rosu sec, DOC CMD, concentratie alcoolica 13%.

General Raşcu – Pinot Noir 2008
vin rosu sec, DOC CMD, concentratie alcoolica 13.5%.

General Raşcu – Feteasca Regala 2008
vin alb sec, VIG, concentratie alcoolica 12.5%.

General Raşcu – Şarbă 2008
vin alb sec, VIG, concentratie alcoolica 12.5%.
Medalie de aur la VINVEST 2009 (92 de puncte)

General Raşcu – cupaj “Interbelic” (Riesling Italian, Feteasca Alba, Pinot Gris, Muscat Ottonel)
vin alb sec, VIG, concentratie alcoolica 12.5%
Medalie de aur la VINVEST 2009 (93 de puncte)

Mai multe informaţii puteţi obtine direct de la magazinul “Good Point”, telefon 0232-244.423.

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Evenimente, Slow Food, Vinuri

2 comentarii la “Sculptură în cârnaţi de Pleşcoi la Good Point”

  1. un revolutionar a scris:

    totul a fost delicios!
    felicitări gazdelor si invitaţilor!

  2. Gogâie a scris:

    Foarte interesantă sculptura…

© 2009 Slow Food | Ziarul De Iasi