Salată de păstăi galbene şi verzi

» Data: 23/06/2011 » Secţiunea: Reţete

Ingrediente

½ kg păstăi galbene și verzi, 2 linguri oregano tocat, 2 linguri ulei de măsline, 2linguri oțet din vin, câteva boabe muștar, 2 căței usturoi tocați, sare, piper, 1 ceapă roșie tocată

Preparare

Păstăile se spală și se curăță. Într-o oală se pun 1,5 litri de apă la fiert și se adaugă o linguriță de sare, se aduce apa la fierbere apoi se adaugă păstăile și se fierb 3-4 minute. Într-un bol se pune apă rece și câteva cuburi de gheață.

După ce păstăile au fiert, se transferă cu o spumieră în bolul cu apa rece și se amestecă până când se răcesc. După ce sunt complet reci păstăile, se scurge apa din vas, se acoperă vasul și se dă la frigider pentru 2-3 ore.

Într-un bol se face un dressing din oregano, ulei, oțet, boabe de muștar, usturoi tocat, ceapă tocată, sare și piper. Se adaugă acest dressing peste păstăi, înainte de servire și se amestecă.

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Reţete

Comentariile sunt dezactivate.

© 2011 Slow Food | Ziarul De Iasi