Salată de năut cu bacon şi roşii

» Data: 26/05/2011 » Secţiunea: Reţete

Ingrediente

200 gr bacon, 2 căței de usturoi zdrobiți, 1 lingură ulei de măsline, 2 linguri oțet din vin alb, coaja unei lămâi dată prin răzătoare, sare, piper, 1 ceapă mare, 400 gr năut, câteva roșii, 2 ouă fierte, un buchețel pătrunjel verde tocat

Preparare

Bacon-ul se taie în bucăți mici și se sotează timp de 7-8 minute. Când bacon-ul este suficient gătit, se adaugă usturoiul zdrobit, se amestecă bine și se acoperă cu capac.

Într-un bol mic se face un dressing dintr-o lingură de ulei de măsline, 2 linguri oțet din vin alb, coajă de lămâie, sare și piper.

Într-un bol de mărime medie se amestecă năutul, o ceapă tocată felii subțiri, roșii tăiate cuburi, ouale fierte taiate cuburi și bacon-ul. Se amestecă bine toate ingredientele apoi se asezonează cu dressing-ul preparat anterior și sepresară pătrunjel fin tocat.

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Reţete

Comentariile sunt dezactivate.

© 2011 Slow Food | Ziarul De Iasi