Prepeliţe umplute

» Data: 28/01/2010 » Secţiunea: Reţete

Prepelitele se vor fezanda inainte de a fi preparate, aproximativ 3-4 ore. Se curata, se trec prin flacara, se sterg, se scot intestinele, maruntaiele si plaminii care se arunca, oprind numai ficatul care se introduce in prepelita curatata. Se serveste o prepelita de persoana, iar aici voi prezenta reteta pentru patru persoane.

Vom folosi 4 prepelite, 100 ml ulei, 150 ml vin alb , condimente, o lingura de verdeata( salvie, rozmarin). Pentru umplutura : 200 grame de ficat de pui, un fir de ceapa verde, cateva ciuperci, 2 linguri ulei de masline,sare, piper, verdeturi taiate fin, 2 felii de paine mai groase inmuiate in lapte, un ou intreg.

Mod de preparare: Se spala si se curata bine prepelitele si pun intr-un vas mai adanc. Se toarna peste ele un amestec facut din 100 ml ulei, 150 ml vin alb demisec, 100 ml apa, sare, piper, o lingurita boia, o lingura de verdeata maruntita. Se lasa sa stea in amestecul asta la frigider minim 3 ore, ideal este sa fie lasate cu o seara inainte de momentul prepararii.

Preagatrea compozitiei cu care se vor umple prepelitele: se taie bucatele mici ficatul de pui, ficatul de prepelita si ciupercutele si rondele fine ceapa verde.

Intr-o tigaie, se pune la incins uleiul de masline si ficatul, ciupercile si ceapa verde. Se condimenteaza dupa gust si se lasa la foc mic aproximativ 10 minute. Cand este gata aceasta compozitie, se lasa la racit. Cand devine calduta compozitia, se adauga miez de paine inmuiat in lapte, bine stors, si un ou intreg. Se omogenizeaza bine cu o spatula si se mai condimenteaza daca este cazul. Se umplu prepelitele si le asezam apoi intr-o tava cu peretii inalti. Se toarna peste ele compozitia in care au stat la macerat, si le introduc in cuptor la foc mic.Dupa 10-15 minute se poate mari focul. Se servesc calde cu ce garnitura de cartofi nature.

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Reţete

4 comentarii la “Prepeliţe umplute”

  1. mariana a scris:

    cred ca sunt delicioase

  2. dorin a scris:

    alte retete nu mai aveti? de asta m-am saturat!

  3. dorin a scris:

    ce ati pus in foto de mai sus, nu sunt prepelite!!! sunt curcani!

  4. Gusti Roman a scris:

    Vad ca ati gatit Dropie, nu prepelite!!!
    3:)

© 2010 Slow Food | Ziarul De Iasi