Piata cu produse taranesti in magazin

» Data: 11/03/2009 » Secţiunea: Slow Food

Aminteam ieri despre faptul ca in piete nu mai gasim aproape decat aceleasi produse ca in supermarketuri. Si uite ca azi imi cade sub ochi textul asta din „Romania Libera“ care, pe de o parte, imi confirma zicerile iar, pe de alta parte, imi da o mica raza de speranta. Trec acum repede peste faptul ca, pentru autoarea/autorul nesemnatului text, diferenta dintre produsele „eco“ si cele traditionale este cam nebuloasa si trec direct la esenta:

Piata Matei Corvin adaposteste “Cosul Verde”, primul magazin de produse ecologice din Cluj-Napoca. […] Magazinul vinde produse traditionale realizate de fermieri.

Morala? Am ajuns sa ne minunam (si sa facem subiect de stire) daca se vand in piata produsele taranilor. Ca a fost nevoie pentru asta de un magazin specializat, pare aproape firesc.

Autor: Costachel

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Slow Food

2 comentarii la “Piata cu produse taranesti in magazin”

  1. Tiberiu Cazacioc a scris:

    Salut,

    Si in acest week-end la Targul Taranului, in Bucuresti, va asteptam cu produse traditionale si originale, din Romania si restul Europei. Ne imprietenim, degustam si ciorbarim la ARK Bursa Marfurilor.

    Acesta week-end este un week-end “Manger romaneste !”. Din cuprinsul Targului:

    Salam de magar din Regiunea Auvergne si alte 9 feluri de salam uscat: salam de mistret, salam de rata, salam cu rozmarin, salam cu piper, salam cu branza de mucegai.

    Salam de caprioara. Jambon d’Auvergne. Pate de rata, mistret. Vinuri si branzeturi.

    Branzeturi de capra de la Crit. Cas dulce si cas afumat de la Fundata. Pastrav in cetina, de la Sadova. Zacusca cu ciuperci, magiun de prune si cozonaci de post de la Sucevita si Topoloveni. Un eveniment gustat de 24 FUN si degustat de Radio Guerilla.

    Ciorbaria la Anuta.

    Targul Taranului este o piata de mici producatori, in care acestia aduc produse traditionale din carne, lapte precum si preparate culinare de casa, romanesti si europene, pentru a fi degustate si cumparate de catre cei care doresc sa afle cine sunt oamenii, care sunt retetele, de unde provin produsele, ce povesti aduc cu ei si care sunt traditiile locale fara de care nu ar exista produsele traditionale.

    Targul Taranului este un proiect privat organizat de catre Grupul de Iniativa Radu Anton Roman si Asociatia Prietenii Muzeului Taranului Roman. Targul Taranului este sustinut si de alte organizatii, precum Fundatia ADEPT. Targul Taranului este marca inregistrata la OSIM. Targul Taranului se desfasoara in cursul anului 2009 la ARK-Bursa Marfurilor, Str. Uranus colt cu Calea Rahovei, vizavi de Piata de Flori Cosbuc, Bucuresti.

    Info: info@targultaranului.ro. Internet: http://www.targultaranului.ro. Y! : mediaspin; Skype: cazactib GSM: +0742 111 119

  2. Piata cu produse taranesti in magazin | Costachel | Retete, vinuri si putina conversatie la masa a scris:

    […] Text aparut in Slow Food […]

© 2009 Slow Food | Ziarul De Iasi