Pesto cu usturoi şi nuci

» Data: 21/07/2011 » Secţiunea: Reţete

Ingrediente:

3 linguri miez de nucă, 1 cană codițe usturoi spălate și tocate, 1 ceașcă frunze busuioc, sare, piper, ½ cană ulei de măsline, ½ cană parmezan ras

Preparare:

Într-un blender, mărunțiți miezul de nucă. Într-o tigaie mică, adăugați miezul de nucă și prăjiți-l la foc mediu timp de 7-10 minute, amestecând. După ce s-a rumenit suficient, lăsați-l la răcit.

În vasul blenderului combinați miezul de nucă răcit, codițele de usturoi și busuiocul, un praf de sare, piper, ulei de măsline și mixați până se formează o pastă grosieră. Adăugați ulei de măsline dacă mai este cazul și amestecați până se omogenizează compoziția.

Răsturnați amestecul într-un bol, potriviți gustul de sare și piper, apoi adăugați deasupra parmezanul ras.

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Reţete

Comentariile sunt dezactivate.

© 2011 Slow Food | Ziarul De Iasi