Paste cu bacon, smântână şi mazăre

» Data: 07/07/2011 » Secţiunea: Reţete

Ingrediente

10 felii bacon afumat, 1 buchețel mentă proaspătă, 150 gr parmezan, sare, piper, 2 litri apă, 1 cană mare cu supă de pui sau legume, 400 gr paste mărunte(fundițe, spirale), ulei de măsline, 1 cub unt, 300 gr mazăre, 2 linguri smântână, sucul unei lămâi

Preparare

Tăiați bacon-ul felii subțiri. Alegeți frunzele de mentă, curățați-le si tocați-le mărunt. Dați prin răzătoarea mică parmezanul. Într-o oală mare, puneți apă, sare și aduceți apa la fierbere apoi adăugați supa de pui, lăsați să mai dea un clocot, și adăugați pastele lasându-le să fiarbă atât cât scrie pe ambalaj.

Într-o tigaie, adăugați 2 linguri ulei de măsline, cubul de unt și bacon-ul și gătiți la foc mediu, până când acesta devine ușor rumen. Când bacon-ul este suficient gătit, adăugați mazărea, amestecați și mai lasați la foc câteva minute, apoi adăugați smântâna.

Separat, scurgeți pastele de apa în care au fiert, le treceți printr-un jet de apa rece, apoi le adaugați în tigaie, alaturi de celelalte ingrediente. Turnați sucul de lămâie peste ingredientele din tigaie, mai lăsați 2 minute pe foc, apoi adăugați parmezanul ras și opriți focul.

La momentul servirii, adăugați frunzele de mentă tocată în fiecare bol.

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Reţete

1 comentariu la “Paste cu bacon, smântână şi mazăre”

  1. Carmen a scris:

    Le-am incercat, sunt foarte bune. Se poate folosi si smantana lichida.

© 2011 Slow Food | Ziarul De Iasi