Ne mai taiem si singuri craca de sub picioare

» Data: 10/03/2009 » Secţiunea: Slow Food

mere

De ce nu gasim legume si fructe romanesti in comert? La intrebarea asta raspundem, de obicei, ca agricultura romanesca e la pamant, UE vrea sa ne faca piata de desfacere, iar statul nu se implica suficient, basca mai vine cu legiferari tampite (precum recentul scandal al branzei din piete). Si ar mai fi destule inca alte argumente de genul asta. Adevarate, nimic de zis, numai ca uitam sa mai privim si in ograda proprie. Ia ascultati dumneavoastra ce zice pentru Adevarul o comercianta din Timisoara:

Nu aducem mere româneşti pentru că nu se vând. Sigur, sunt mai mici, dar sunt naturale. Degeaba le explici asta, nu se uită la bani. Am adus mere de dincolo şi într-o lună am vândut 10 tone. Când am avut mere româneşti, din Baia Mare, am tras de două tone câteva luni bune.

Trecand peste vaga nedumerire ca merele alea naturale au rezistat „cateva luni bune“, explicatia doamnei ramane. Si ar fi bine sa ne gandim la ea atunci cand ne revoltam ca „am ajuns să cumpărarăm de la piaţă exact aceleaşi mărfuri aduse din depozite pe care le găsim la hypermarket“. Nu doar statul roman, UE si „speculantii“ sunt de vina.

Autor: Costachel

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Slow Food

Comentariile sunt dezactivate.

© 2009 Slow Food | Ziarul De Iasi