Mancatorii de junk food

» Data: 31/03/2009 » Secţiunea: Slow Food

Da, e bine sa explicam oamenilor cat de pacatoase sunt produsele de tip fast food. Da, e minunat sa avertizam asupra efectelor nocive pe care acestea le au asupra sanatatii. Dar daca faci toate astea intr-un mod mizerabil, precum Adevarul de azi, mai bine te abtii. Nu credeti? Pai ia sa va dau mai intai doua citate, la repezeala: „produsele de tip junk food ocupă mai bine de jumătate din dieta unui om normal“; „orăşeanul nu mai concepe meniul cotidian fără aceste alimente“. Tulburator, nu? Dupa care ni se povesteste cate a patimit un reporter de la Click, care n-a avut alta treaba decat sa manance o luna la un anumit fastfood (al carui nume apare obsedant in articol). Credeti cumva ca testul taman s-a terminat si rezultatele se publica acum? N-as crede, fiindca tot din text aflam ca „i-a luat mai bine de jumătate de an să-şi potolească pofta de a mânca orice şi oricând“.
Si atunci de ce publicam textul acum? Pai foarte simplu: ne facem ca atacam fastfudul si bagam in text pogoane de lauda desantata:

Meniurile pentru copii (***) sunt mai mult decât atractive nu doar pentru destinatarii lor, ci şi pentru părinţi care, până la urmă, sunt cei care fac alegerea. Ei se pot orienta spre sucuri naturale, dar şi spre fructe servite ca desert.
Copiii sunt atraşi de restaurantele *** şi datorită petrecerilor care se pot organiza aici. Sunt restaurante – precum cel proaspăt renovat de la Unirea – pentru care solicitările de rezervare trebuie depuse cu săptămâni bune în avans.

Si-ar mai fi si multe alte texte publicitare, pe targeturi, pentru adulti (unde mai e pomenit, la deruta, si un concurent), special pentru doamne si domnisoare, plus un citat dintr-o doamna psiholog care ne consoleaza ca „fast food-ul e la modă“. Care moda, Doamne, iarta-ma?
Sigur, exista si o avertizare finala (nu foarte dura) de la Gheorghe Mencinicopschi, ca poate ramanem cu ideea ca n-a fost reclama mascata. Si nici mancatorie de junk food.

Autor: Costachel

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Slow Food

Comentariile sunt dezactivate.

© 2009 Slow Food | Ziarul De Iasi