LacertA, dragonul din Finţeşti

» Data: 31/05/2012 » Secţiunea: Evenimente, Vinuri

Joi, 7 iunie 2012, începând cu ora 18.00, cei care vor trece pragul magazinului Good Point din Iaşi se vor întâlni cu enologul Mihai Baniţă, (foto, dreapta) Managing Partner şi vinificator al cramei LacertA, care va prezenta colecţia 2010-2011 de vinuri premium a celei mai noi crame din Dealu Mare.

Cu toate că este un nume recent apărut pe piaţa românească a vinului, aventura LacertA a început acum mai bine de 8 ani, când un grup de investitori austrieci a hotarât să dezvolte un proiect în regiunea Dealul Mare. Primele lucrări de replantare au fost efectuate în 2005, când au intrat în reconversie 17 hectare, următoarele etape desfăşurându-se treptat în 2008 şi 2010.  În prezent LacertaA are în exploatare 80 hectare de vie.

Potrivit lui Walter Friedl (foto, stânga), reprezentantul grupului de proprietari LacertA, întreaga investiţie din comuna Finţeşti (Buzău) a fost aproximată între 8 şi 10 milioane de euro, jumătate din această suma fiind destinată construcţiei cramei. Noua unitate de producţie foloseşte o tehnică de vinificare modernă, bazată pe principiul gravitaţional, limitându-se astfel nevoia folosirii pompelor. Partea de producţie este completată de un salon de degustări, un magazin de vinuri şi o sală de conferinţe, toate beneficiind de o arhitectură elegantă şi un design rafinat. Atât crama cât şi auxiliarele au fost proiectate în jurul Conacului Dorobanţu, operă a arhitectului Ion Mincu. Clădirea construită în 1901, a fost renovată în 2005 de către actualii proprietari, conform planurilor originale.

În continuare vă propun o scurtă descriere a celor 7 vinuri LacertA care vor fi prezentate de către enologul Mihai Baniţă la magazinul Good Point:

Rheinriesling 2011
Vin alb sec, Riesling de Rhin 100%.

Sauvignon Blanc 2011
Vin alb sec, Sauvignon Blanc 100%.

Chardonnay Reserva 2010
Vin alb sec, Chardonnay 100%, maturat in baric de stejar.

Rose Riviera 2011
Vin rose sec, Blaufraenkisch (Burgund Mare) 100%.

Blaufraenkisch 2010
Vin roşu sec, Blaufraenkisch (Burgund Mare) 100%, maturat 12 luni în baric.

Merlot 2010
Vin roşu sec, Merlot 100%, maturat 12 luni în baric.

Cuvee IX 2010
Vin roşu sec, cupaj: Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra si Blaufraenkisch, maturat 12 luni în baric.

Degustarea este organizată împreună cu revista Vinul.ro. Mai multe informaţii puteţi obtine direct de la magazinul Good Point din Iaşi, telefon 0232-244.423.

Later edit: fotografii de la degustare cât şi linkuri media puteti gasi AICI.

Referinte suplimentare:

Autor: Răzvan Avram

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Evenimente, Vinuri

1 comentariu la “LacertA, dragonul din Finţeşti”

  1. Boby a scris:

    Buna ziua!!am vazut stirile Pro Tv.cu prezentarea viei si cramelor Dv./As dori o adresa de I Mail a Domnului WALTER FRIEDL-in vederea unei oferte de afaceri cu firma Dv./va multumesc anticipat!

© 2012 Slow Food | Ziarul De Iasi