Genocid impotriva taranului roman

» Data: 20/01/2009 » Secţiunea: Slow Food

Un articol de pe Hotnews mi-a mers la inima: vorbeste despre “joaca de-a Dumnezeu” pe care o practica autoritatile fata de micii producatori de branza etc, care nu-si vor mai putea vinde produsele decat pe raza loccalitatii etc. Va recomand articolul, da si niste exemple de mici producatori seriosi, care lucreaza in conditii de igiena perfecta si totusi vor ramane fara paine. A scris despre subiect si colegul meu Vali, intr-un articol postat pe blogul lui. Tot acolo puteti vedea ce gen de reactii starnesc asemenea probleme in restul lumii (civilizate).

Asa cum semnalam mai demult si eu, in Manifestul Revolutiei Plescoi, suntem martorii unei politici agresive si sustinute de saracire a taranului roman, de dezradacinare a lui, de proletarizare. Scenariul e simplu: in numele unei asa-zise griji fata de consumator, sub presiunea intereselor marilor companii producatoare de mancare, taranului roman i se ia, incet dar sigur, orice sansa de a trai (cat de cat) decent din munca lui, pe pamantul lui.

Din pacate, Romania e ocupata sa priveasca la televizor – acest substitut de viata reala – si nu reactioneaza nicicum la acest veritabil genocid deghizat, dar cu atat mai periculos cu cat atenteaza, fara sa starneasca reactii normale, la viitorul unor intregi categorii de oameni cinstiti si muncitori.

Daca in celelalte state europene s-au gasit solutii pentru a impaca nevoile de igiena alimentara cu sansa unei vieti normale si cinstite pentru tarani, la noi de ce nu se poate?

Autor: Cezar Ioan

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Slow Food

Comentariile sunt dezactivate.

© 2009 Slow Food | Ziarul De Iasi