Fasole roşii cu orez

» Data: 03/03/2011 » Secţiunea: Reţete

Ingrediente

150 gr fasole rosii uscate, 300 gr orez cu bob lung, ulei de masline, o ceapa, 1 ardei verde, 3 catei de usturoi, coriandru tocat, pasta de tomate, 0,5 l supa de pui, sare, piper

Preparare

Se pun boabele de fasole  la fiert, se aduc la fierbere apoi se schimba apa, se aduc din nou la fierbere si se mai schimba odata apa. In ultima apa de fierbere se adauga supa de pui si pasta de tomate si se lasa la fiert timp de 40-50 minute.

Orezul se undeste putin apoi se adauga apa si se fierbe.

Separat, adauga ulei intr-o tigaie si se da la incins, se adauga ceapa taiata cuburi, amestecandu-se ocazional. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga piper si se mai lasa la foc 2-3 minute, se adauga usturoiul marunt tocat si se mai lasa 1 minut pentru intrepatrunderea aromelor.

Cand boabele de fasole sunt fierte se adauga peste ele ceapa si usturoiul sotate, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se amesteca si se mai lasa 10 minute sa fiarba la foc mic. Se combina amestecul cu orezul fiert, se amesteca bine pentru omogenizare si se serveste cu coriandru tocat.

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Reţete

1 comentariu la “Fasole roşii cu orez”

  1. tudor alexandru a scris:

    Multumesc mult ! Am vrut sa le fac o surpriza parintilor si din fericire a fost o surpriza placuta! Super delicioasa mancarea!Din partea mea o reteta de nota 10!!!!

© 2011 Slow Food | Ziarul De Iasi