Curry de miel cu orez basmati

» Data: 10/04/2011 » Secţiunea: Reţete

Ingrediente

2 linguri ulei, 900 gr carne de miel taiata cuburi, 2 cepe tocate, 3 catei de usturoi zdrobiti, 2 ardei iuti verzi tocati fin, 1 lingura ghimbir proaspat ras, 1 lingura turmenic macinat, 1 ½ linguri garam masala, 1 ½ linguri chimen macinat, 1 lingura praf de chili, 1 lingura faina, 6 rosii mari tocate, 400 ml lapte de cocos, 600 ml supa de pui, 250 gr frunze spanac, o rodie 200 gr iaurt simplu, sare si piper, orez basmati pentru servire.

Preparare

Intr-o oala mare se adauga o lingura de ulei, se pune la incins apoi se adauga carnea de miel, lasandu-se la foc timp de 3-4 minute, pana cand carnea devine auriu-maronie apoi se da deoparte.

Se reduce intensitatea flacarii, se adauga restul de ulei in alta oala, apoi se adauga ceapa, ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul, si se prajesc toate vreme de 2-3 minute, pana cand se inmoaie. Se adauga turmenicul, garam masala, chimenul si chilli, si se prajesc amestecand timp de 1 minut. Se adauga faina, rosiile si laptele de cocos si se aduc la fierbere.

Se adauga carnea de miel si suficienta supa de pui cat sa acopere carnea, se amesteca bine, apoi se acopera oala si se fierbe la foc mic timp de o ora. Se indeparteaza orice exces de grasime de la suprafata compozitiei, se adauga spanacul taiat si rodia, lasandu-se 2 minute la foc, apoi se adauga iaurtul, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se amesteca bine.

Se serveste pe placa incinsa, cu garnitura de orez basmati.

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Reţete

Comentariile sunt dezactivate.

© 2011 Slow Food | Ziarul De Iasi