Ciorbă de lobodă

» Data: 02/04/2011 » Secţiunea: Reţete

Ingrediente

6 legaturi loboda rosie, o ceapa uscata marunt tocata, 6 cepe verzi tocate, 3 fire usturoi verde tocat, 1 morcov taiat cuburi, 2 linguri orez, o legatura leustean, un ou, ½ l iaurt, sare si piper dupa gust

Preparare

Ceapa se pune la calit, iar cand devine sticloasa se adauga loboda si se caleste cateva minute. Se adauga apoi apa si se lasa sa fiarba putin. Intre timp se curata morcovul si se taie cuburi, si se adauga in ciorba. Cand morcovul este aproape fiert se adauga orezul in ciorba.

Separat, intr-un bol mare se bate un ou impreuna cu iaurtul si se adauga cate putina zeama din ciorba, amestecandu-se. Se toarna apoi tot amestecul in ciorba si se lasa sa dea un clocot. Cand ciorba este gata se adauga sare si piper dupa gust, apoi se adauga leustean proaspat tocat si usturoi verde tocat marunt.

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Reţete

1 comentariu la “Ciorbă de lobodă”

  1. Iulia a scris:

    Buna ziua,

    As dori sa va aduc la cunostinta ca imaginea utilizata de dvs. in cadrul acestui articol nu va apartine, si nu aveti dreptul sa o folositi fara accordul detinatorului.

    Multumesc.

© 2011 Slow Food | Ziarul De Iasi