Chiftele de cartofi şi dovlecei cu sos tzatziki

» Data: 30/06/2011 » Secţiunea: Reţete

Ingrediente

½ kg dovlecei tocați, 1/4kg cartofi fierți tocați, 2 cepe medii tocate, 1 ou bătut, 2 căni pesmet, ½ ceașcă brânză feta, 2 linguri mărar proaspăt, tocat, ½ linguriță sare, ½ linguriță piper, 2 linguri ulei de măsline, 1 ceașcă iaurt, ½ castravete decojit și marunt tocat, 1 linguriță oțet din vin

Preparare

Într-un castron mare, amestecați dovleceii, cartofii, ceapa și oul bătut. Adăugați pesmet, brânză feta, 1 lingură de mărar, sare, piper și amestecați totul. Din compoziția obținută se vor forma câteva chiftele.

Într-o tigaie se pune la încins putin ulei, apoi se adaugă chiftelele și se rumenesc bine pe ambele părți, la foc mediu.

Între timp, se pregătește sosul tzatziki. Într-un bol se amestecă 5-6 căței de usturoi, iaurtul, castravetele, sarea, piperul, restul de marar tocat și oțetul. Sosul obținut se presară peste chiftele și se servesc calde.

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Reţete

1 comentariu la “Chiftele de cartofi şi dovlecei cu sos tzatziki”

  1. Anonymous a scris:

    Pacat ca poza e copiata de pe ClosetCooking.com, unul dintre blogurile mele preferate…cam penibil sa copiezi pozele altora!

© 2011 Slow Food | Ziarul De Iasi