Care oua sunt mai bune

» Data: 15/04/2009 » Secţiunea: Slow Food, Ştiri

Sau, altfel spus, la ce altceva mai serveste stampila aplicata pe oua (sau pe cutie). Cu multumiri pentru Adevarul care, intr-un text mai degraba slabut, ne ofera excelentele informatii de mai jos. Asa ca uitati-va cu mare atentie la prima cifra de pe cod, pentru ca ea inseamna:

0 – Ecologice (ouă produse de găini crescute în ferme ecologice şi hrănite cu furaje care nu conţin făinuri proteice de origine animală, aditivi, conservanţi sau coloranţi sintetici)

1 – Aer liber (găinile sunt crescute în hale, dar au acces continuu în aer liber pe tot parcursul zilei)

2 – La sol (găinile sunt crescute în hală, libere)

3 – În baterii (ouătoarele sunt înghesuite în cuşti suprapuse)

Cifrele de mai sus se referă la locul şi la modul în care sunt crescute găinile. Hrana – exceptând categoria 0 – este aceeaşi la toate găinile.

In concluzie, cu cat cifra este mai mica, cu atat oul este de o calitate mai buna. Iar restul superstitiilor uitati-le (fiindca, de pilda, oul „rosu“, care adica e mai bun, poate fi usor obtinut cu niste colorant adaugat in hrana ouatoarei)

Autor: Costachel

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Slow Food, Ştiri

1 comentariu la “Care oua sunt mai bune”

  1. nila a scris:

    Cele mai bune sunt ouale de furnici egiptene , umplute cu caviar din Iakutia, asortate cu un Chianti din ’59!

© 2009 Slow Food | Ziarul De Iasi