Alchimie cu ciocolata si vin

» Data: 02/03/2009 » Secţiunea: Evenimente, Vinuri

Greu de crezut ca in lumea produselor din ciocolata se mai putea intampla ceva nou si neprevazut si totusi, Joseph Zotter, un maestru cofetar austriac, pasionat de ciocolata, reuseste sa ne surprinda prin creatiile sale, produse manual in manufactura de ciocolata Zotter din Bergl, Austria.

ciocolata-zotter-1

Plecand de la varietati clasice (ciocolata amaruie, nuca, cafea, chili) pana la combinatii absolut originale (curmale si ciuperci Shiitake, seminte de canepa si cafea Mocha, vin Gruner Veltliner si piper indonezian, telina cu trufe si vin de Porto), Zotter incanta si uimeste orice iubitor de ciocolata, provocarea degustarii celor peste 70 de varietati fiind practic irezistibila.

Secretul succesului produselor Zotter consta in realizarea intregului ciclu de productie al ciocolatei in manufactura proprie: procesarea boabelor de cacao pentru obtinerea celei mai fine cuverturi cat si folosirea exclusiva a ingredientelor cu origine organica –  zahar din trestie brut, vanilie naturala, lapte de oaie, unt de cacao. Modul de realizare a tabletelor de ciocolata in mai multe straturi cat si arta combinarii tuturor ingredientelor si aromelor ne duce astfel cu gandul la stravechea arta a alchimiei.

Pentru a va convinge ca toate acestea nu sunt simple povesti de marketing reprezentantul Zotter in Romania si revista Vinul.Ro organizeaza la magazinul “Good Point” din Iasi o degustare ghidata de ciocolata Zotter, dulceata Trausner si vin. Vin? Da, vin! Fiindca Zotter a gandit si o line de ciocolata care se “asorteaza” la perfectie cu anumite soiuri de vin, atent selectionate desigur!

Daca v-am starnit curiozitatea nu ramane decat sa va spun ca degustarea va avea loc joi 5 martie 2009, ora 18.00 la magazinul “Good Point” din Iasi, str. Sf. Lazar 45. Intrarea se face pe baza de invitatie. Pentru mai multe detalii sunati la telefon 0232-244.423. In plus, vineri si sambata la magazinul “Good Point” ciocolata Zotter si vinul vor fi la dispozitia oricarui vizitator pentru degustare libera. Nici ca se putea imagina un cadou mai potrivit pentru ziua de 8 martie!

Autor: Razvan Avram

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Evenimente, Vinuri

2 comentarii la “Alchimie cu ciocolata si vin”

  1. vinul.ro - Blog despre vinuri - semnat Cezar Ioan » Blog Archive » Ciocolată de manufactură şi vinuri la Good Point Iaşi a scris:

    […] asta (5 martie), de la ora 18.00, la magazinul Good Point din Iaşi va avea loc o nouă degustare marca Vinul.Ro: cei prezenţi se vor putea delecta cu ciocolata Zotter, dulceaţă Trausner şi […]

  2. StirideBine a scris:

    Ciocolata ZOtter este the best

© 2009 Slow Food | Ziarul De Iasi