Insula serpilor – mediu ostil vietii

M-am hotarit sa fac curatenie printrele ciornele mai vechi (adica articole de blog nepublicate) si pe unele sa le public, pe altele sa le sterg.

Iata o ciorna din februarie 2008: (nepublicata fiindca nu gaseam articolul sursa – intre timp am reusit sa-l gasesc intr-o arhiva).

Face referire la urmatorul articol aparut in presa vremii:

Locuinte de lux pentru exilatii din Insula Serpilor
Autoritatile ucrainene spun ca vor termina la 25 martie lucrarile pentru
construirea unui bloc modern de locuinte, prevazut inclusiv cu sauna, destinat celor 15 persoane de pe Insula Serpilor care au statut de locuitori permanenti. „Insularii asteapta sa fie construit complexul locativ dotat cu toate facilitatile, inclusiv sauna, si, in general, asteapta sa vina civilizatia. Pina atunci insa se multumesc cu ce au – practic nu beau si nu fumeaza, pentru ca nu au de unde sa-si cumpere”, relateaza in numarul de ieri pagina electronica a publicatiei ucrainene Segodnia.”

 26 februarie 2008

Prin urmare, pentru un (ziarist) ucrainean, mediul cel mai neprielnic traiului este acela lipsit de bautura si tigari. Sint intru totul de acord, si-i depling pe acei adevarati eroi, care au trebuit sa traiasca acolo, in conditii atit de vitrege.

Comentariile sunt dezactivate.