Caricaturistul Dwane Powell – interviu TV

Am avut surpriza de a descoperi reent pe internet un interviu acordat de catre caricaturistul american Dwane Powell unui post de televiziune local din Raleigh, North Carolina.

In perioada in care am stat in SUA am avut ocazia sa-l cunosc pe Dwane, chiar sa-l vizitez la el acasa (unde, in biroul sau, avea totii peretii mizgiliti cu caricaturi facute de colegii sai de breasla ce ii trecusera pragul), ba chiar l-am vizitat si in studioul unde cinta la chitara intr-o trupa formata din vechi prieteni de-ai sai (cintau pentru propria lor placere). Stiam ca Dwane este un foarte bun caricaturist, dar cu acea ocazie m-am convins ca este si un foarte bun chitarist. Baietii mi-au cintat atunci, la cererea mea, “Sweet Home Alabama”, a lui Lynyrd Skynyrd.

Dwane nu prea a acordat pina acum interviuri si nici nu prea a avut aparitii TV. El deseneaza de ani buni pentru ziarul local din Raleigh, The News&Observer. Iata aici si un link la o arhiva cu caricaturi de-ale sale: Dwane Gallery.

In interviul asta, Dwane povesteste cum a inceput el sa deseneze inca de mic, mai intii la biserica, apoi la scoala si cum avea mereu necazuri din cauza caricaturilor sale. Apoi vorbeste si despre lucruri de data mai recenta:

Reporter: “L-ai vazut pe Bush, in caricaturile tale, ca pe un fel de cowboy?”

Dwane: “Da, un cowboy, dar de asemenea si ca pe un bufon, inca din prima zi. Pe masura insa ce timpul a trecut, lucrurile s-au inrautatit continuu, pina la punctul in care mi-au pierdut simtul umorului in ceea ce-l priveste”. 

dwane-powell

http://www.wral.com/wral-tv/video/4340279/

 

2 comentarii la “Caricaturistul Dwane Powell – interviu TV”

 1. Anonymous a scris:

  Dwane nu e chiar foarte popular,desi ar merita-o,mai ales pentru reputatia sa din universitate.Oricum,nimic nu-i mai bun decat un caricaturist care mai si canta la chitara.

  Mereu m-am intrebat de ce e Bush cowboy.Nu stiu daca e ideea lui originala insa recent e chiar popular domnu’ fost presedinte in ipostaza asta.
  De exemplu,parodia asta incepe cu aceeasi idee.
  http://sendables.jibjab.com/originals/time_for_some_campaignin
  [P.S. : O recomand…chiar daca a trecut de mult vremea]

 2. Augustin a scris:

  Salut,

  Linkul corect este asta: http://www.cagle.com/politicalcartoons/PCcartoons/powell.asp

  Am vazut pe site-ul asta foarte interesant si un caricaturist roman:
  http://www.cagle.com/politicalcartoons/PCcartoons/pavel.asp