“La BCU e ca la alimentara”

» Data: 16/06/2010 » Secţiunea: Uncategorized

Nu imi apartine expresia din titlu. Ea mi-a fost spusa astazi de o stimata doamna bibliotecara de la prestigioasa institutie culturala a Iasului. Astazi, am fost la BCU sa returnez o publicatie. Am ajuns la ora 14.30, in pauza. Asistenta salii de imprumut de la etajul I imi spusese ca pot returna si in timpul pauzei, pentru ca in mod sigur va fi cineva acolo sau, in orice caz, se va gasi cineva care sa imi preia cartea. Numai ca nu era nimeni, iar eu nu mai puteam astepta jumatate de ora. Am intrebat o doamna bibliotecara din sala de vizavi daca ar exista vreo solutie pentru a-mi fi preluata cartea. Vadit deranjata ca am intrerupt-o dintr-o discutie privata cu o prietena, doamna mi-a spus taios: “La BCU e ca la alimentara. Cind e inchis nu va serveste nimeni”. In consecinta, am plecat, ca de la orice alimentara din aceea comunista, unde vinzatoarele tipa la clienti, imbufnate, in loc sa le zimbeasca politicos ca le-au calcat pragul. Am lasat cartea pe biroul asistentei de sala, in speranta ca ea imi va fi stearsa din fisa de imprumut si nu voi plati amenda mai tirziu. Doamne ajuta.

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Uncategorized

6 comentarii la ““La BCU e ca la alimentara””

  1. Q a scris:

    Cum naiba toata lumea care merge la BCU poate sa inteleaga ca intre 13:00 si 15:00 este pauza si numai tu nu??? Te crezi vreo vedeta si vrei tratament preferential? Regulile sunt pentru toata lumea inclusiv pentru tine.

  2. gigi a scris:

    nu e vorba de vedetism in articol, ci de primirea neeleganta, neprofesionala si neprietenoasa a angajatei de la BCU. Bibliotecara ar fi putut sa se scuze ca nu poate interveni pentru a ajuta cititoarea, fara sa respire negativism prin comentariile personale.

  3. ana a scris:

    Frecventez biblioateca bcu si doamnele de acolo chiar se comporta impecabil cu cititorii, am observat asta de mai multe ori. Daca se mai intampla chestii de genu sa nu fie nimeni sa preia cartea, ar trebuie sa fie de inteles, mai ales ca era in timpul pauzei.

  4. horea a scris:

    poti sa fii prost idiot sau orice ca sa intelegi ca biblioteca e ca un templu,fiind cretin,needucat cu cititul doar din sportul popular,nu vei intelege im veci frustratia intelectualului.iti doresc liniste si pace vizionare placuta la telenovele,mult succes la manele.

  5. aliss_mihaela a scris:

    imi pare rau pentru voi…in buzau angajatele bibliotecii iau pauza pe rand astfel incat nu este perturbata activitatea

  6. crissy a scris:

    pauza de 2 ore in mijlocul zilei?!?!! in ce tara civilizata mai exista asa ceva?….e munca la biblioteca chiar atat de extenuanta incat angajatii au nevoie de doua ore sa isi revina ?!? :))

© 2010 Emilia Chiscop | Ziarul De Iasi