Avertismente la CWRU

» Data: 28/08/2010 » Secţiunea: Jurnal american

Ieri, toti studentii de la Case au primit un email de la presedintele universitatii, prin care erau informati ca, din cauza lucrarilor de constructie de la cladirea viitorului Institut de Oncologie (The Cancer Hospital, ce va fi inaugurat in 2011), lucrari care au desfiintat o portiune de trotuar pe drumul spre universitate, un student care mergea probabil pe carosabil a fost accidentat de o motocicleta. Nimic grav, dar ingrijirile medicale sint scumpe, asa ca Universitatea s-a autosesizat si a dat un semnal de alarma. Imediat dupa incident, s-a improvizat o trecere pentru pietoni pe carosabil, marcata de piloni, iar in trafic un politist dirijeaza in permanenta circulatia vociferind nervos: “This is so ridiculous, man!”

Asigurarile medicale au fost unul din “punctele fierbinti” ale cursurilor de orientare pentru Graduate Students. Sefa Serviciului de Ingrijiri medicale din campus a prezentat pachetele de asigurari cele mai avantajoase si i-a incurajat pe toti sa isi incheie cit mai repede un HealthMedical Plan. In orice caz, cea mai buna asigurare, acopera costurile ingrijirilor in procent de 80%. Insa in absenta ei, costurile ar fi uriase. “Conditiile si standardele ingrijirilor sint excelente. Dar o singura noapte in spital, chiar daca nu primiti nici un tratament, chiar daca nici macar nu va vede un medic, va poate costa mii de dolari”, a spus coordonatoarea Case University Health Service.

Urmatorul sfat util pentru buzunarul studentilor a fost sa nu mearga in Urgente daca nu au neaparata nevoie. de ce? Pentru ca orice manevra efectuata aici se taxeaza, indiferent de asigurare sau de argumentul pacientului.

Timp de multe ore, cursurile de Orientation pentru Graduate Students au adus la pupitru peste 30 de reprezentanti ai serviciilor academice si sociale. Dupa cuvintul celor din conducerea Scolii de Studii Postuniversitare, au vorbit reprezentantii Bibliotecii, ai Serviciilor medicale, de politie, fitness si dans, consiliere psihologica, de Sanatatea femeilor, Orientare in cariera, ai senatului studentesc, ai Clubului pentru transexuali, gay si bisexuali de la Case University, ai serviciilor sociale (responsabile cu parcarea in campus, legitimatii, ID carduri), Serviciilor de Suport Tehnic ( care instaleaza softuri si asigura mententanta), ai serviciilor de ajutoare financiare pentru studenti etc.

A urmat Orientation classes pentru fiecare program de studii in parte. O zi intreaga, s-au furnizat informatii bine structurate, consensate la maxim. De fapt, informatiile oferite in aceste zile formeaza un fel de cod al regulilor institutiei, care trebuie respectate cu sfintenie. Sint regulile care fac masinaria sa mearga ca unsa. Daca insa o rotitza minuscula se defecteaza in acest sistem programat cu sfintenie, totul pare sa intre in colaps. Cum aveam sa descoperim la scurt timp si noi…

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Jurnal american

Comentariile sunt dezactivate.

© 2010 Emilia Chiscop | Ziarul De Iasi