Vaslui – Iasi, un derby in devenire

» Data: 26/08/2009 » Secţiunea: Sport

ignatov-buta-milisavljevic-ljubinkovic

Am fost de acord cu antrenorul Ionut Popa, dar nu mai sint. Meciurile Iasi – Vaslui nu au vechimea celor de genul Timisoara – Arad, dar incet-incet, incep sa miroase a derbiuri. Foarte multi ieseni cu pretentii metropolitane spun ca nu se poate face comparatii intre cele doua orase vecine. Intr-adevar, din multe puncte de vedere, orasul Vaslui nu se poate compara cu Iasul, dar la fotbal astfel de comparatii nu isi au rostul. Marile municipii ale tarii se cunosc prea bine, in frunte cu Bucurestiul, dar capitala fotbalistica a tarii este, volens-nolens, Urziceni. Iar capitala fotbalistica a Moldovei romanesti este – n-avem ce face – oraselul lui Adrian Porumboiu.

Pentru ca FC Vaslui – Politehnica Iasi sa fie un derby mai trebuie ceva: sa fie deschis oricarui rezultat, indiferent de pozitiile ocupate in clasament de cele doua echipe. Cu exceptia sezonului trecut, asa a si fost, “micul Iasi” avind palmares pozitiv in meciurile cu “marele Vaslui”. O victorie a echipei iesene in partida de duminica, ar grabi si mai mult transformarea acestei confruntari bilaterale intr-un derby autentic.

Desi venit recent in urbe, antrenorul Petre Grigoras stie bine lucrul acesta. Si ar trebui sa mai stie ca, daca se intimpla minunea ca Poli sa cistige, tehnicianul atit de contestat dupa esecul neasteptat de la Alba Iulia, ar deveni un idol al galeriei, la fel ca si neuitatul Ionut Popa. Se poate? In fotbal se poate orice!

Succes Vasluiului cu AEK Atena si insucces cu Politehnica Iasi!

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Sport

2 comentarii la “Vaslui – Iasi, un derby in devenire”

 1. Ramon a scris:

  Ce-ar mai fi de adaugat,in fata unui astfel de articol?Mai nimic,Dvs ati sintetizat perfect si la obiect,ceea ce era de spus vis-a-vis de acest meci.
  Este exact ceea ce gandesc si eu !Si,ca mine,gandesc multi ieseni!
  Succes Vasluiului si tuturor echipelor romanesti care ne reprezinta in Europa!In acampionat este altceva…!

  Cu parere de rau,nu pot fi prezent la meciul Politehnicii de la Vaslui,week-endul gasindu-ma,pe tot parcursul sau,la Sighisoara .Inca ceva ,un meci ,pt a fi numit derby,trebuie ca acele echipe sa aiba in spate si un palmares solid,caci asa,putem vorbi despre un derby-spre exemplu-Brasov cu Bacau ,ambele cu vechi state de prezenta pe prima scena fotbalistica,implicit si o sumedenie de meciuri directe…Sanatate.

 2. Ramon a scris:

  Cand am zis “palmares solid”,m-am referit ,sa aiba “in spate “,titluri,cupe…Numai bine .

© 2009 Colţul microbiştilor | Ziarul De Iasi