Revolta anonimilor

» Data: 29/10/2009 » Secţiunea: Sport

Din moment ce acum vine Dinamo in Copou, hai sa ne reamintim: stiti ce echipa a avut Dinamo in 1969 -1970? Este suficient sa pronuntam patru nume: Cornel Dinu, Radu Nunweiller, Florea Dumitrache, Mircea Lucescu, axul de forta al nationalei care lasa o impresie fulminanta in “grupa mortii ” de la Guadalajara (Cupa Mondiala din 1970). O comparatie intre Dinu de atunci si Tamas de acum provoaca ilaritate; Radu Nunweiller era creierul fara de care Angelo Niculescu nu concepea corabia sa cu 11 pasageri; Lucescu, vitezistul de pe dreapta sau stinga, cu dribling fin si centrari precise. Cit despre “mopsul”, multi microbisti in etate sustin si acum ca a fost cel mai bun virf de careu roman din ultimii 50-60 de ani, peste Camataru sau Raducioiu. Calificarea la Cupa Mondiala arata ca in anii aceia, cvartetul amintit plus alti jucatori de valoare, era la apogeul carierei. Ce rezultate a inregistrat aceasta trupa de vis, in 1969 si 1970 cu Politehnica Iasi?

1969: Politehnica Iasi – Dinamo 3-0; 1970: Dinamo – Politehnica Iasi 1-1; Dinamo – Politehnica Iasi 1-3. Poli Iasi, o echipa care se zbatea in zona retrogradarii  nu prea avea vedete. Romila juca inca juca la juniori, Simionas de-abia isi incepea cariera, iar Coco Deleanu, de-abia plecase. La Dinamo.  Nu avea vedete, dar avea antrenor de rasa: Gil Mardarescu. Iar doi dintre anonimii din Copou au realizat meciul vietii tocmai cu Dinamo. La victoria din Copou, Mario Contardo, un mijlocas cu sut naprasnic adus de la Neamt. La victoria din “Groapa”, un alt mijlocas venit din Valea Jiului, Costel Goleac. O data, o singura data in viata, cei doi au fost mai buni decit Dinu si Nunweiller la un loc.

Dinamo, chiar departe de trupa din 1970, este favorita. Dar daca macar doi dintre anonimii din Copou vor face duminica  seara meciul vietii, Dinamo va pleca invinsa de la Iasi.

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Sport

3 comentarii la “Revolta anonimilor”

 1. Ramon a scris:

  Personal ,nu am prins acele vremuri de care amintiti in acest articol,deci nu ma pot pronunta.
  O singura precizare,meciul cu Dinamo nu are loc sambata,ci
  duminica.

 2. Nicolae Grecu a scris:

  scz

 3. Emilian a scris:

  un articol foarte bun si clar

© 2009 Colţul microbiştilor | Ziarul De Iasi