Fara dusmanie intre Iasi si Vaslui!

» Data: 03/04/2009 » Secţiunea: Sport

Nu sint de acord cu fostul antrenor al Politehnicii, Ionut Popa, care spunea ca nu exista rivalitate intre echipele din Iasi si Vaslui! Chiar daca nu are traditia unor infruntari gen Dinamo – Steaua sau Timisoara – Arad, aceasta rivalitate exista de citiva ani, cimentata de aprige confruntari desfasurate din liga a III-a pina in cel mai inalt esalon al fotbalului romanesc.

De fapt, rivalitatea nu este ceva rau, atunci cind nu se depaseste masura. Din nefericire, aceasta rivalitate s-a transformat in DUSMANIE. Nu la nivelul conducerilor celor doua grupari, care – de altfel – se inteleg foarte bine, in ciuda unor mici asperitati ce apar in apropierea meciurilor directe. Ci la nivelul unor suporteri, mai exact a unei parti a galeriei care folosesc meciurile Iasi – Vaslui pentru a-si scoate la iveala instinctele atavice si violente. Aceia care vroiau, cindva, sa opreasca trenul cu suporterii vasluieni pentru a-i  burdusi in plin cimp. Aceia care s-au luat la bataie chiar si dupa o partida amicala, cum a fost recent la Roman. Ori aceasta DUSMANIE trebuie sa dispara!

Singurii care pot sa stirpeasca aceasta neghina sint suporterii insisi. Cei rationali si cu bun simt. Unul dintre vizitatorii paginii de sport a editiei noaste electronice a facut o propunere interesanta, pe care o aplaud din toata inima. Suporterul care semneaza cu nick-ul “Fan Poli Iasi &respect total Ionut Popa” propune ca la viitorul meci intre Poli si FC Vaslui, fiecare galerie sa afiseze cite un banner cu stema echipei rivale. Ar fi un gest de o frumusete rarisima si, in acelasi timp, o palma rasunatoare pe obrazul gros al pseudo-suporterilor caftangii.

Dumneavoastra ce credeti?

Nicolae GRECU

Sondaj: [poll id=”1″]

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Sport

5 comentarii la “Fara dusmanie intre Iasi si Vaslui!”

 1. Fan Poli Iasi&RESPECT TOTAL IONUT POPA a scris:

  Domnule Grecu, va multumesc ca mi-ati ascultat opinia si ce pot sa va spun decat ca ati facut o treaba excelenta . Am sa informez mai multa lume, pe cei de pe site la Poli, Vaslui sa vada despre initiativa dumneavoastra . Ma bucur nespus ca ati initiat o astfel de campanie. Sa speram ca macar o parte sa inteleaga faptul ca la urma urmei suntem oameni si mai mult suntem moldoveni .
  IN FATA LUI DUMNEZEU TOTI SUNTEM EGALI
  SI VIATA E PREA SCURTA CA SA FIM RIVALI !!!

 2. Bosu a scris:

  Poli e pe turnanta spre B! Abia acum, cand aceasta rivalitate nu mai exista, se chinuie iesenii sa ne explice cum vor sa inventeze ei apa calda! Rivalitatea s-a dus, diferenta de valoare, de obiective si de capacitate financiara este evidenta acum! Iesenii nu mai au motive sa “ia la misto” Vasluiul, si cauta sa para impaciuitori! Din punctul meu de vedere, nu a existat nici un fel de rivalitate! Iesenii s-au crezut tot timpul mai buni si au folosit orice ocazie pentru a-si arata dispretul fata de vasluieni! Acum, dupa cum am spus, nu prea mai au “material” – s-a cam terminat pelicula! Lucrurile trebuie lasate asa cum sunt … si asta o spune un fost “bucurestean” care a trait 15 ani in Vaslui si 10 in Iasi …

 3. Fan Poli Iasi&RESPECT TOTAL IONUT POPA a scris:

  Bosu, eu nu am contestat valoarea echipei FC Vaslui, in viata unei echipei sunt urcursuri si coborasuri. Fiecare echipa are problemele ei si rezista doar daca sunt bani. Nu uita ca anul trecut Vasluiul a jucat in UEFA si datorita Iasului care nu s-a dat la o parte din fata Otelului. Respect Vasluiul, dar iubesc enorm Poli Iasi !!! Ti-e iti place cand se bat “asa-zisii” fanii ai ambelor echipe si aduc prejudicii cluburilor ?! Nu cred.

 4. Nicolae Grecu a scris:

  Atita timp cit au votat doar 39 de suporteri, rezultatele sondajului nue re sint foarte relevante. Ma bucur ca sint mai multi suporteri rationali decit conflictuali, dar sa mai asteptam rezultate

 5. Ieseanul a scris:

  Adevaratii suporteri nu trebuie decat sa-si sustina favoritii nu sa se dueleze in bannere si scandari rasiste la adresa membrilor galeriei adverse.Echipele de asta au nevoie si nu de lupta intre suporteri.Galeriile sa se dueleze in sensul ca cine isi sustine cel mai bine echipa,in limitele fair play-ului bineinteles.A se vedea exemplul galeriilor din timisoara si giulesti care oricand se intalnesc..nu se injura …ci se inteleg foarte bine…si isi sustin exclusiv echipele fara a aduce injurii una celeilalte si nici echipelor. si in nici un caz sa se dueleze fizic la sfarsitul celor 90 de min.Asa ar trebui sa faca toate galeriile,inclusiv la meciurile steaua-dinamo,steaua-rapid etc..

© 2009 Colţul microbiştilor | Ziarul De Iasi