De la Cristea la Cristea

» Data: 12/03/2009 » Secţiunea: Sport

Se intimpla in 2004, in Ghencea.  De o parte, Steaua lui Walter Zenga, ca de obicei pretendenta la titlu si euforica (la propriu) dupa ce eliminase pe TSKA Sofia si ajunsese in grupele Cupei UEFA. Pe de alta parte, Politehnica Iasi, nou promovata, lanterna indiscutabila a clasamentului si cu un antrenor nou la cirma, Ionut Popa. Timpul trecea si marea favorita nu nimerea de leac poarta excelentului Arcanu. A nimerit, insa, Cristea, cealalta poarta si Politehnica a realizat surpriza campionatului. Este vorba, evident, de Adrian Cristea, cel mai talentat jucator pe care l-a dat Copoul de la Pancu incoace…

Cristea de astazi, (Andrei, vedeta Bacaului)  a ajuns la Steaua, a inscris doua goluri in poarta Valenciei, intr-un meci de neuitat, dupa care a intrat intr-un con de umbra, pina s-a vazut ca Iasul i se potriveste ca o manusa. Si Adrian Cristea a avut penumbrele sale la Dinamo, dar acum este titular incontestabil in formatia lui Mircea Rednic. Acolo unde a ajuns si Andrei, dar n-a avut loc de N&D&N.

Primavara anului trecut. Poli invinge pentru a doua oara Steaua, dupa repromovarea in primul esalon. Steaua Bacaului si steaua de-o seara a Stelei  a devenit si steaua Iasului, obligindu-l pe aprigul Banel sa plinga de ciuda. Steaua care o intilneste simbata Politehnica nu este deloc euforica, ci mai degraba, plina de griji si de complexe. Ceea ce nu ne impiedica sa ne amintim de bomba detonata, cu patru ani si ceva in urma, de Adrian Cristea.

E rindul tau, Andrei!

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Sport

2 comentarii la “De la Cristea la Cristea”

  1. poliiasi a scris:

    cristea e doar o umbra palida a jukatorului care a ingenuncheat valencia! in returul trecut a avut o prestatie destul de buna si a si inscris goluri insa acum mi se pare nepregattit 100% fizic! orikum se stie ca a fost imprumutat la poli mai mult pentru ca dinamo sa isi asigure cele 3 puncte de la noi ! plus ca tipul acesta de jukator imprumutat de la alta echipa nu tine prea mult pentru ca in general sunt doar niste mercenari si nu au legatura cu , culorile alb albastre! si eu recunosc ca ma asteptam de la crsitea la mai mult in primele 2 etape insa jokul sau a avut de suferit! nu ca as afirma ca la ora actuala , ca valoare cristea e cel mai bun atacant de la noi ! insa un pik mai multa modestie nu strica nici lui! o sa apuce sa joace el in liga cu dinamo cand va ajunge buzau sa ia campionatui:P

  2. gin a scris:

    Nu zi vorba mare cu Buzaul, ca nu se stie ce va fi peste cinci-sase ani! Se gindea cineva, acum 5-6 ani, la Urziceni sau Vaslui in Cupele Europene. Cit despre Cristea, eu zic sa-l iertam. Poate ca a avut o ambitie prea mare sa inscrie impotriva Stelei si de aici jocul sau cam individualist!

© 2009 Colţul microbiştilor | Ziarul De Iasi