De ce a cazut Poli in repriza a doua?

» Data: 28/02/2009 » Secţiunea: Sport

Sa nu ne lasam cuprinsi de iluzii. Asa cum a spus-o antrenorul Cristiano Bergodi, victoria obtinuta in fata oltenilor a fost una norocoasa, daca ne gindim la ocaziile ratate ale Craiovei.  Si asta in ciuda eliminarii lui Mitchell, care – sa fim drepti – a fost dictata cam usor (Bine ca a fost dictata!). In repriza secunda, insa, Politehnica a fost dominata clar, dar din fericire, a venit golul lui Bratu. Daca, peste doua minute, am fi reusit sa inscriem, meciul ar fi fost terminat. Asa, am tremurat ca vergile pina in final.

Cum putem explica aceasta cadere ieseana de dupa pauza, dupa ce o repriza, Poli a fost cel putin egala, daca nu superioara adversarului?

Asa cum a spus si Bergodi, fenomenul se poate explica din punct de vedere psihic. Trei pietre de moara si-au pus amprenta asupra evolutiei iesenilor:

1. Meciul a fost considerat crucial pentru ieseni, in perspectiva deplasarilor de la Vaslui si Bucuresti. Programul de start al returului este infernal pentru ieseni. Degeaba ai pe final meciuri usoare, daca te trezesti cu 4-5 puncte sub linie.

2. Eliminarea lui Mitchell. Din ce in ce mai des, echipele care joaca in inferioritate reusesc sa cistige. Acestea dovedesc un plus de concentrare cind joaca in zece. Pe de alta parte, echipa avantajata numeric  simte o presiune suplimentara, fiind obligata mai mult sa cistige in asemenea conditii.

3. Inlocuirea lui Cristea la pauza. Poate ca Bergodi si-a construit jocul in jurul “decarului”, cert este ca in prima repriza Cristea a fost creierul echipei. Iesirea sa fortata a creat deruta in tabara ieseana.

Ar mai putea fi, ca explicatie, si un deficit de pregatire fizica a jucatorilor, care au cam inotat pe teren in final. Repet, ar mai putea fi!

Dumneavoastra ce credeti?

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Sport

Comentariile sunt dezactivate.

© 2009 Colţul microbiştilor | Ziarul De Iasi