Avantajul stabilitatii

» Data: 06/10/2009 » Secţiunea: Sport

Locul VII din 18 echipe la egalitate cu Dinamo. Plus doi in clasamentul adevarului, plus doi la golaveraj. Patru puncte pina la locul I. Si asta dupa noua etape. Cine si-ar fi inchipuit un asemenea parcurs pentru Politehnica, la inceputul sezonului, dupa ce au plecat Bogdan Onut si Andrei Cristea? Pesimistii sustin, cu multa dreptate, ca or fi patru puncte pina la locul I si unul singur pina la “zona europeana”, dar – totodata – sint si cinci puncte pina la locul care frige. Totusi, doua infringeri pe teren propriu cu Steaua si Dinamo (Doamne fereste!), ar duce echipa ieseana la minus patru, adica exact acelasi “adevar” pe care acum il are o echipa full de talente, precum Craiova.

Pare-se ca in acest sezon, odata cu venirea lui Grig la cirma, s-a schimbat putin obiectivul echipei Politehnica Iasi. Pare-se ca nu mai luptam pentru evitarea retrogradarii, ci pentru evitarea zonei retrogradarii. Un singur cuvint in plus, dar care conteaza enorm. Cu lotul din vestiar, cu banii din conturi, de acum, nu poate fi vorba de un obiectiv mai indraznet. Insa mult hulita conducere din Copou, are un argument extrem de important, comparativ cu ceea ce se intimpla in fotbalul romanesc. Atuul stabilitatii. Intr-o perioada in care antrenorii se schimba precum ciorapii in vreme de canicula, Ionut Popa a stat cinci ani la Iasi, desi Poli n-a valsat niciodata pe trandafiri. Bergodi a reprezentat o scurta perioada de tranzitie, dupa care a venit Grigoras, un antrenor care nu a condus decit trei echipe de Liga I intr-o cariera care depaseste un deceniu. Spre deosebire de Bucuresti sau Craiova, Vaslui, Cluj, Timisoara sau chiar Galati, tehnicianul este RESPECTAT in Copou. Aceasta, plus stabilitatea antrenorului insusi, poate conta enorm in nisipurile miscatoare ale Ligii I!

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Sport

2 comentarii la “Avantajul stabilitatii”

  1. radu a scris:

    Bine zis.Tu scrii, Grecule?

  2. Fan Politehnica Iasi 1945 a scris:

    Trebuie amintit un lucru : Grigoras si Bergodi au avut un lot de 24, pe cand Ionut Popa a avut un lot de 18-20 de jucatori. Consider ca ne mai trebuie un atacant de valoare gen Mansour si un fundas lateral stanga pentru ca Costache si Pecnik au momente si momente .

    Referitor la stabilitate, sper ca clubul sa faca un efort sa le achite o parte din restante baietiilor inainte de meciul cu oile.

© 2009 Colţul microbiştilor | Ziarul De Iasi