Grigoras, arcas la Iasi

» Data: 22/07/2009 » Secţiunea: Sport

 

DINAMO - OTELUL GALATI

O amintire din iarna anului 2006. Otelul Galati `ncepe returul campionatului de pe locul XV (penultimul, la acea vreme), cu doar nou\ puncte culese `n 15 etape. La c`rm\, un nou tehnician, `nlocuitor pentru fierar-betonistul Sorin C`rtu. Ce sanse avea echipa galatean\, care, `n loc s\-si fortifice lotul la greu (c\ bani erau!), a adus jucatori din liga secund\. Cine a auzit de “faraonul” Ramses Gado, cine a auzit de Daniel Stan, cine a auzit de Gabi Paraschiv, juc\tor care a trecut `n “B” si pe la Iasi? Prima etap\: Dinamo – Otelul 0-3, `n “Stefan cel Mare”! Dinamo era liderul campionatului, la un punct `n fata Stelei. Otelul? Ciuca b\t\ilor afar\, sah etern acas\! Noul antrenor, venit de la Constan]a, a imaginat o nou\ arm\ de lupt\, arcul Gado `nzestrat cu sageata Daniel Stan. Scor final: 3-0 pentru Otelul, hat-trick Stan!

Bine`nteles, cititorii nostri, competenti `n ale fotbalului, si-au dat seama ca maestrul sportului la tir cu arcul era Petre Grigoras. Otelul a scos din tolba lui “Grig” 30 de puncte `ntr-un retur si s-a clasat pe locul IX. Dar, ambitiosul arcas nu s-a oprit aici. A mai adus doi clujeni de la “U”, echip\ `not`nd prin strafundurile ligii secunde. Gabi Giurgiu, ajuns `n Rusia [i Janos Szekely, pe care Gigi Becali l-a dorit si l-a obtinut la Steaua. Apoi, a mai ap\rut [i Bourceanu. “Cine naiba o mai fi [i (bou)rceanu’ asta?”, s-or fi `ntrebat lupt\torii de K1 de pe site-ul Otelului, P\i, asta a debutat cu succes la na]ional\ [i a umplut vistieria Otelului, cu un transfer la Timisoara, echipa care ataca grupele “Champions League”.

Antrenorul cel mai tare din Constanta [i Galati, a ajuns si la Iasi, cel mai tare din oras. Ca [i la Galati, internautii str`mb\ din nas, le pute Bujor, sau B`rladeanu, sau Costache. L-ar fi vrut, poate pe mofturosul Mansour, ori pe frustatul Liviu Ganea. Numai c\ Grig n-are nevoie de vedete ratate `nainte de a intra `n scena. Si nu numai politicos, dar si moral ar fi sa-i vedem pe anonimii astia la treaba, `nainte de a ne pronunta. Pentru ca, dac\ unii n-au ochi pentru ei, Grigoras a dovedit ca, `n materie de fotbalisti, are ochi c`t Constan]a, Galatiul [i Iasul la un loc.

Nicolae GRECU

 

 

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Sport

5 comentarii la “Grigoras, arcas la Iasi”

 1. Ramon a scris:

  Cu greu am reusit sa descifrez cele scrise de Dvs,insa am reusit sa inteleg pana la urma esenta articloului.

  Pai ,eu nu am zis la fel?,domnul Gin,apropo de faza cu parerea despre film,pe un articol de-al lui OM.Tot am repetat de atatea ori catre ceilalti forumisti mai sceptici,sa-l lasam pe Grigoras sa-si faca treaba,apoi sa ne dam cu parerea.Un ex.,Bourceanu,cine era el inainte sa vina la Otelul ?un nimeni!Ei,asa si cu jucatorii tienri adusi de Grig,la Iasi,vrea sa faca treaba buna cu tineri,alaturi de cei mai experimentati,pt ca nu poti juca la infinit cu aceasi garda!!

  Facand o comparatie,cam fortata ce-i drept,avand in vedere performantele obtinute,eu il aseman pe Grig cu Il Luce,daca ma raportez la curajul de a “apela” la jucatorii tineri!!

  Succes Grigoras !Sanatate .

 2. Ramon a scris:

  Pt cei care nu vor receptiona postul “DigiSport” TV,va recomand site-ul :

  http://www.12tv.ro

  Deocamdata,sonorul se aude foarte prost,insa pana la ora meciului de maine seara ,Ujpest-Steaua ,care va incepe de la 20.45,speram sa fie rezolvata aceasta problema.Vizionare placuta!Vineri,de la orele 20.30 (nush sigur,ora) tot pe DigiSport TV, debutul Politehnicii Iasi in giulesti,tot pe http://www.12tv.ro

 3. Ramon a scris:

  Momentan,respectivul post se receptioneaza pe butonul “GSPTV”.

 4. Adevarat Suporter a scris:

  Este extrem de greu de descifrat articolul , sincer la stilul domnului Grecu ma asteptam la mai multa seriozitate in dactilografiere . Oricum , sunt 100 % de acord cu ce spune domnul GIN . Grigoras e meserias si datorita seriozitatii sale si a crezului sau in jucatori ” anonimi ” cred ca va reusi si la Iasi sa ne aduca multe satisfactii . Multa bafta !
  PS- Prefer sa postez pe forum , acolo e mai multa andrenalina ….

 5. vasile a scris:

  Ma bucur ca domnul GRIGORAS face echipa din anonimi, este admirabil in tot ce face si gandeste, este un magician ce-si face sarguincios meseria…Daca il va mai putea reactiva pe Balba va fi un mare succes….apar multi anonimi la echipa a doua, sau in judet, sau in Moldova romaneasca, deci lupta e mare pentru fotbalistii lui Poli de a fi titularizati…! Daca scoatem un punct de la ceferul clujului ce sa mai zicem decat ca domnul GRIGORAS ne schimba in bine psihicul de fan adevarat al echipei Poli Iasi ! Bafta multa !

© 2009 Colţul microbiştilor | Ziarul De Iasi