Romania, tara tuturor …blabla…

» Data: 22/04/2009 » Sec┼úiunea: Uncategorized

­čśÇ

Ministerul Afacerilor Externe a lansat inainte de sarbatori “Indrumarul de Calatorie pentru vacanta de Paste”. Iata cum isi descriu domnii opera: “├Ändrumarul de c─âl─âtorie┬á cuprinde informa┼úii referitoare la condi┼úiile de intrare ┼či regimul de ┼čedere caracteristic fiec─ârui stat, recomand─âri cu privire la adoptarea unei conduite conforme cu obiceiurile ┼či particularit─â┼úile locale, precum ┼či informa┼úii privind reglement─ârile locale ├«n materie de trafic auto ┼či asisten┼ú─â medical─â”

Cei care au curiozitatea de a afla “despre ce este vorba in propozitie” sau se plictisesc de moarte si nu au ce face cu timpul lor, pot accesa site-ul MAE pentru a lectura cele peste 70 de pagini de indicatii pretioase…(P.S. Acum nu fac misto. Chiar e bine de stiut ce trebuie si ce nu trebuie sa faci cand parasesti┬á acest taram al fagaduintei numit Romania).

Oare cum ar suna Indrumarul turistului strain in Romania?!Veniti in Romania, tara tuturor posibilitatilor. Aici puteti:

1. Manca pe strada linistiti. Daca doriti sa traiti o senzatie stranie dar interesanta, aruncati ambalajele pe strada. Nimeni nu va zice nimic si e fun.

2. Nu va faceti griji daca cainele dumneavoastra face cacutz pe strada. Nu ne deranjeaza….iubim prea mult animalele.

3. Aici se poarta orice…Puteti umbla si in capot si in papuci de casa…nu e nici un pericol. Nu putem garanta ca aparitia in mijlocul urbei in lenjerie nu va cauzeaza grav imaginii si trupului insa puteti incerca.

4. Nu suntem Olanda dar si de la noi puteti cumpara ierburi pe care le poti rula. S-au imultit weed shopurile precum ciupercile. Avem fel de fel de pastile si energizate si rachie din plin. Tigarile pot fi cumparate chiar si de fiul dumneavoastra. La buticul din colt nu derajeaza pe nimeni daca micutul intinde mana dupa o stilca de rachie de firma.

5. Vreti adrenalina? Mergeti cu mijlocale de transport in comun. Vara simti cum iti creste par in nas de la mirosurile de parfum frantuzesc.

6. Ati baut putin? Nici o problema. Va puteti urca la volan linistit cu conditia de a avea vreo 50 de euro in buzunarul de la blugi.

7. Vreti gratar in milocul naturii, chiar si intr-o rezervatia naturala? Se rezolva. Va invitam in Romania.

8. Vreti un copil? Va ajutam si aici. Romanii sunt atat desufletisti ca isi daruiesc, contra cost, pana si copiii.

Momentan nu mai am ideii.

Inca ceva:

Cum ne vad italienii pe noi:

Ministerul de Externe de la Roma ii avertizeaza pe turistii italieni care merg in Romania. “Italienii sint avertizati de pericolele care-i pindesc in Romania mai ales daca aleg sa circule noaptea cu trenul. Cetatenii italieni sint sfatuiti sa nu arate in public obiecte de valoare, cum ar fi bani, pasaport, bijuterii, telefoane mobile si sa nu accepte invitatii in localuri de noapte sau in discoteci. De asemenea, sint mentionate in mod deosebit ca zone de risc cartierele Ferentari, Obor, Pantelimon, precum si zonele din preajma aeroporturilor, a garilor si a marilor hoteluri. Pe aceeasi pagina, postata inca din luna septembrie pe site, se mai mentioneaza calitatea precara a serviciilor sanitare si se recomanda fierberea apei pentru uz alimentar si dezinfectarea alimentelor. O descriere asemanatoare este facuta Bulgariei, in vreme ce tari precum Cehia, Polonia sau Ungaria beneficiaza de o descriere mult mai atragatoare”.

» Citi┼úi ┼či alte articole din sec┼úiunea: Uncategorized

1 comentariu la “Romania, tara tuturor …blabla…”

  1. oneHOUR a scris:

    Mersi, e foarte utila…prima parte. A doua..:)) oare de ce rad?

© 2009 Claudia Craiu | Ziarul De Iasi