Pentru vremuri de criza

» Data: 09/04/2009 » Secţiunea: Uncategorized

De Editura Publica am auzit acum vreo doua luni, cand un foarte bun prieten de – al meu, Adi Mironescu, mi-a facut cadou cartea lui Karim Rashid, “Design Yourself”, o lucrare plina de energii pozitive transmise atat prin culorile in care este imbracata cartea dar si prin mesajele pozitive pe care autorul le sustine cu tarie….Daca vrei sa schimbi ceva in viata ta…cartea aceasta poate deveni un sfetnic bun….:D

De la 1 aprilie Publica a lansat pe piata o colectie de economie, buna la vremuri de criza, pe care a conceput-o impreuna cu Bussiness Magazin si OTP Bank.

Prima carte din colectie este semnata de John Maynard Keynes, unul dintre fondatorii macroeconomiei teoretice moderne. “Teoria generala a ocuparii fortei de munca, a dobanzii si a banilor”, a aparut in 1936, este considerata a fi “punct de cotitura catre noua intelegere a stiintei economiei prin regandirea roulului guvernului in societate, respectiv folosirea de marci fiscale si monetare pentru temperarea efectelor adverse ale recesiunii, crizelor si boom-urilor economice”

Lucrarea nu poate aduce prejudicii culturii generale a celor care ne conduc aastfel incat..Lectura placuta, domnilor!….Poate vor invata cum trebuie sa gestionezi o criza…desi, nu trebuie sa uitam ca traim in “tara ultimei secunde”, dupa cum bine imi descria Romania scenaristul si regizorul Gabriel Achim. In Romania nimeni nu gandeste pe termen lung, toata lumea a auzit de termenul “strategie” dar nimeni nu il foloseste….

Legat de strategie….Imi povestea ieri un prieten care a fost la Centrul Kennedy din State pentru a incerca sa stabileasca o relatie culturala intre Iasi si respectivul Centru ca…. a ramas cu gura cascata cand directorul, incantat de idee, l-a intrebat daca se poate organiza ceva in aprilie sau iunie 2003….Intalnirea a avut loc in 1998…..

Revenind la carte : are un tiraj de 3000 de exemplare si este disponibila in librarii dar si pentru comenzi on line pe adresa www.publica.ro….

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Uncategorized

1 comentariu la “Pentru vremuri de criza”

  1. xyz a scris:

    n-are legatura cu titlul, dar felicitari pentru articolul de astazi din ziarul de iasi, claudia.

© 2009 Claudia Craiu | Ziarul De Iasi