Ilustrate de la mare

* Espeditor: Tatiana si Gica / Destinatar: D-na. Varvara Zombie
“Venerabela mama si mamasoacra,
Cu respect it trimetem dupe litoral aceasta vedere care n-eam permiso din putini nostri bani deaia si e poza cu Lacul de acumulare Bicaz cu portile de fer. Aici la mare e rau si urit asa ca regretam ca nu esti cu noi. Preturile sint mari si incercam sa ne descurcam cum putem adica ca mincam scoici crude si salata de alge dupe plaja si nici nu indraznim a visa la un mic sau un mustar decit daca ne-ai da veste de starea sanatati matale prin mandat postal sau telegrafic sa ajunga mai iute noi find ingrijorati de reomatizmele matale mai ales ca intre timp ai primit si pensia cu care tot n-ai ce face find batrina si ai sii o conserva in dulap daca n-am luat-o noi. Marea e murdara asa ca bine ca nai venit sa faci ultraviolete la inima. Namol care ne-ai rugat sati aducem ptr. rematizm nu sa facut anul asta e decit din import si scump deci fara veste de la mata prin mandat sa spui ce model anume de nomol n-avem cum. Din putinul nostru care este pana veti trimete vesti aflati ca si noi neam gindit la dvstra asa ca tiam luat o peatra de calcie noua ptr. bataturi daca oi mai avea asa ceva cind venim ca stim ca stai prost cu tensiunea. Astea find zise te asiguram de stima noastra si asteptam din partea matale un semn ca ti-a dat pensia. Mandatu trimetel pe adresa hotelului!”

* Espeditor: Tateana si Gica / Destinatar: Asociatia de Locatari “Abnegatia”

“Dragi nostrii vecini, onorata Asociate!

Ne aflam pe Coasta de Azor unde este criza de vederi si au decit cu Eforie Sud care vam si trimiso de alfel cu timbru Posta Romana ei ne avind altele find criza. Aici e frumos si superb si nu bate nimenea covoarele intre 14.00 – 17.00 nici nu joaca copi din cartier mingea nici nu anbaleaza masina nici nu greblam gunoae ca cei care n-a plecat ca noi in concediu la mare de unde va trimetem urari si ne bucuram ca la noi in cartier e canicula ca poate pina venim de pe Coasta crapa ferea in adimistratorul Panfil ca din cauza lui nu ne-am montat glazvand. In juru hotelului nostru de lucs nu exista gunoae cea ce va dorim si voua si va salutam cu drag de aici!”

 

* Espeditor: Gica si Tatiana / Destinatar: Dl. Dir. Gen. Ponpiliu Lacrima

“Stimate Dle. Director!

Suptsemnatul angajatul dvstra. va salut cu nespus rexpect dupe litoralu mari atit de pustiu deoarece nu sinteti si dvstra. sa va bucurati de razele binefacatoare ale soarelui dupa un an de munca rodnica. Gindurle mele se indreapta inspre dvstra. care tineti in mini destinele si salarile noastre mici fata de preturile dupe litoralul romanesc si de salariul colegului nostru Chiscocea de la contabilitate caruia i lati marit iar acuma s-a cazat in aceias statiune decit ca la un hotel de opt stele unde bea decit bauturi colorate se plimba zilnic cu schigetul si banana prin statiune are sezlong si umbrela si maninca la terasa si se ride pe sub mustata de conducerea intreprinderii careo conduceti si de eu care locuesc la cort de doua persoane cu sotia patru copii minori soacra majora si bem apa de la ponpa unde facem si dus cind curge apa intre orele 12.30 – 12.40 cind nui coada. Primit alese sentimente de respect si stima si cererea anecsata dela angajatul dvs.care va transmite calde salutari dintr-un biet sat de pescari. Multe urari de prosperitate!”

Comentariile sunt dezactivate.