File din jurnalul elevului Nelu

Cum a-m fost io la cabana siam vazut un urs cu blana

Find calicula afara atide ferbinte ca sa muiat asfaltu sii betonu parint mei mea zis ca crapam de zapusala sa mergem la munte la cabana une e recoare sii bine, aier corat sii natura a patriei ca caldura il face pe nelu sa transpireze si pute de nu pot sta cu iel in casa de miros poate cacolo o fii parau sa faca bae si poate vreun urs or lup sa scapam de iel. Asa dar neam dus la munte cu trenu care a fost tare frumos finca nu meam luat belet sii can a venit controrolu ea spus mama ca mea sburat palariea cu biletu dan panblica da a platit amenda desii se oferisa tata sa ma deie garantie sa ma tie ceferelul incis pina va da iel baniii adica nici o data da controrolu sa uitat la eu sia zis ca hai treaca de la minea dat cit avet numa tinetil cu voi. In tren a fost amozant ca meam facut curea din pele de senecefere seam aruncat pe geam cotoare oase sii scuipat de lam nimerit pe un nenea de scosese capu pe geam deoarece sa fumeze in conpartementu alanturat dai vina lui cai pericoloso sporgersi ceia ce na citit se vede.

 

 

sususus l-a munte su-s

 

La gara nea zis ca cabana ie departe care decit cu telecabina ceia ce am facut care era mai sus ca pe bloc de une arunc eu mate cu unbrela ca parasutistu deci mea venit ametala si mi sa facut rau ezact peste niste escursonisti care trecea pe supt noi si cinta melodi vesele de drumetie da sa oprit brucs din cintat. La cabana nea antinpinat cabaneru care sa uitat la eu sii ia zis lu tata ca nui voe cu animale de conpanie finca ca se spere faona care mama ia zis ca astai nelu copilu nostru finca animalele de companie si le alege omu care na fost cazu la iel. Cabaneru a zis ca daca il tineti legat si nui dat drumu sal vaza alt turisti acepta deci ma bagat intro magazie. Am scaparat un cibrit sa vaz ca era intuneric deam vazut ca acolo tinea animaile salbatice anumea un ursulet niste caprioare catva borsuci si jderi sii alte vetati din flora tari noastre care am invatat despre iele la artimetica de mam spereat care am scapat cibritu jos in pae care sa aprins.

 

 

totui bine can se termina cubine

 

Cum sa aprins paelele animalele sa spereat sii iele ear cin am descis usea a esit tote iar ursuletu a inceput a sbera pina a venit din padure mamasa cu tasu si alte rude ca se adunasa vreo zece urs care mormanea. Linga cabana in poenita turisti tot era strinsi in juru la foc vinatorecs de tabara ca cabaneru cunparase pui de la marchet sii zicea cas fazani da fazani era turistiii. Nustiu de can nu le dadusese de mancare cabaneru la animai da avea o fome in iele ca sa repezit la potol care caprioarele manca varza morata jderii minca pui prajit bursuci sarisa la mici cu mujtar veveritelele la alune si siminte ear un urs minca cabaneru care ii esea din gura decit picioru da mam prins dupaea ca cabaneru era in copac peo craca ca ursu ii mincasa decit cismele. Acu am ramas decit io la cabana ca celant sta sacum in copaci ca maimutale ca nare curaj sa se dee jos. Mia nu me frica de urs ca nu mam spalat deci nu poate ca sa ma manince ca incercat citva dintre iei sa ma miroase dea cazut pe spate.

1 comentariu la “File din jurnalul elevului Nelu”

  1. tarantula a scris:

    Comicarii ieftine, subproduse in Academia Catavencu, normale la un baiat de bani gata, fiu de nomenclaturist al regimului comunist, din gasca amicilor puradelului colonelului Mihai Volf