Dragi tovarasi!

* Stimati tovarasi si prieteni cititori, sub mareata indrumare a Partidelor am ajuns sa traim astazi vremuri glorioase de lupta si jertfa, vremuri pe care vrednicii nostri tovarasi inaintasi le-au visat, de-a lungul veacurilor. Tovarasii Burebista, Decebal, Gelu, Glad, Menumorut, tovarasii Stefan cel Mare si Mihai Viteazul, tovarasii tarani rasculati de la Bobilna sau 1907 si alti tovarasi de nadejde asta si-au dorit pentru noi! Prin grija atitor demni si neinfricati viteji tovarasi conducatori, am ajuns sa sarbatorim aceasta glorioasa zi de azi, 23 August 2011, sub cerul senin al patriei, slavind prin ginduri si fapte maretia epocii pe care o traim. In cinstea lor se inalta spre vazduh coloane de fum: ele nu arata ca au venit din nou tovarasii invadatori turci, tatari sau sovietici, ci ca tovarasii oameni ai muncii se simt bine la iarba verde, cu tovarasa bere si tovarasii mici, cinstind eroismul tovarasilor stramosi si importanta zilei de astazi, 23 August…* De la prima ora a diminetii, mii de tovarasi cetateni din toate colturile patriei au trimis la redactie tot atitea scrisori, telegrame, faxuri sau tovarasi porumbei calatori (multumim, au fost gustosi!), prin care au dorit sa-si exprime adeziunea si sa dedice marelui eveniment rezultatele stradaniei lor: 

* In poiana din padure (Padurea Spinzuratilor) n-aveau casa trei tovarasi pitici – ca aceia din cintecelul invatat poate si de dumneavoastra la gradinita si fredonat, in tineretea lor revolutionara, de tovarasii Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceausescu sau Ion Iliescu. In poiana din padure beau bere trei Mitici, linga un gratar cu mici. Singura asemanare cu cintecelul pomenit este ca si in poiana din padure descrisa de noi a venit tovarasul urs, spunind “Vreau sa stau si eu aici”. Cel putin asta au inteles cei trei tovarasi Mitici (Mitica Gresie, Dumitru Chelbosu si Dumitriu Mormoloc – vecini si colegi de sectie) din mormaielile animalului, care a dat patru tircoale, apoi a plecat cu micii si berile lor.

* Cu ocazia zilei de 23 August, tovarasii tarani din mai multe comune ale patriei noastre au anuntat productii-record de ingrasaminte naturale la hectar; intreaga cantitate a fost dedicata Partidelor si tovarasilor reprezentanti ai acestora in Parlament. Nenumarate alte colective de tovarasi oameni ai muncii de la diverse intreprinderi, institutii, regii, directii etc. au raportat la rindul lor obtinerea unor cantitati importante de ingrasaminte naturale. Cu acelasi prilej s-a subliniat faptul ca producerea de ingrasaminte naturale atit de necesare in activitatea politica devine datoria de baza a fiecarui om al muncii.

* Tovarasii vorbitori invitati cu prilejul seminarului “Prin sarbatorirea insurectiei antiimperialiste de la 23 August, spre un prezent european si un viitor luminos” au demonstrat ca, pe vremea regimului burghezo-mosieresc, tot terenul apartinea paturilor exploatatoare, iar tovarasii muncitori si tarani nu puteau iesi cu paturile lor neexploatatoare la iarba verde – care a devenit un bun al poporului de-abia dupa 23 August 1944, transformindu-se, astazi, in terenuri manoase de golf, locuri de parcare sau atractive proprietati private, ceea ce pe tovarasii oameni ai muncii nu-i deranjeaza, fiindca n-au bani de iesit cu patura – ba, chiar, unii n-au nici macar bani de patura.

* Desi a plouat, mai multi tovarasi gospodari s-au pregatit sa sarbatoreasca 23 August. Ei au iesit pe toloaca si au inceput veselia, care a tinut pina cind a venit viitura de la munte, luind gratar, mustar, scobitori, mici si vreo trei tovarase babe batrine care stiu rostul la piine, angajate cu ora sa-i aprovizioneze pe tovarasii petrecareti cu chifle proaspete, facute pe loc.

* Frati tovarasi romani, tocmai am primit la redactie mesaje alarmante: se pare ca tot mai multi tovarasi cetateni se pregatesc sa sarbatoreasca ziua de 23 August dupa o datina falsa, straina poporului nostru. Prin urmare, va atragem atentia: nu, dragi tovarasi cititori, de 23 August nu se beau 23 de pahare cu vin sau de halbe cu bere, cum se face anual in amintirea tovarasilor Sfinti Mucenici! Am mentionat asta, deoarece se cunosc cazurile unor compatrioti care au sarbatorit in acest regretabil mod 134 de ani de la Razboiul de Independenta, 104 ani de la eroica rascoala a tovarasilor tarani de la Flaminzi si 603 ani de la atestarea orasului Iasi.

1 comentariu la “Dragi tovarasi!”

  1. Anonymous a scris:

    Va salut

    Pot gasi undeva pe net colectia intreaga de bombe pdf publicate in Ziarul de Iasi?

    Multumesc