Semnele sfarsitului lumii

» Data: 12/12/2012 » Secţiunea: Uncategorized

Au mai ramas doar zece zile pana la sfarsitul acestei lumi, iar semnele care anunta marele final apar peste tot….

Primul semn!

Dimineata, am scos din cutia postala o scrisoare misterioasa. In pofida vifornitei de afara, venise posta. Nu ma mai asteptam! Era un plic obisnuit, de culoare mov, cu adresa mea scrisa foarte citet cu o carioca albastra si cu un  timbru de un leu lipit in coltul din dreapta sus, care ilustra o ulcica din zona Argesului . La expeditor nu era trecut nimeni.

L-am deschis cu maxima atentie, pentru a nu deteriora in vreun fel plicul cel mov . Am scos dinauntru o coala complet alba, format A4, impaturita in patru.

Pentru ca abia am iesit dintr-o campanie electorala plina de promisiuni, cineva s-ar putea gandi ca foaia cea alba ar fi putut contine realizarile PDL Iasi din ultimii patru ani.  Sau reusitele USL Iasi din urmatorul mandat. Dar, nu.

Pentru ca lumea este plina de enigme, altcineva ar putea crede ca hartia nu era de fapt goala, ci acoperita de mesaje secrete scrise cu cerneala simpatica.  Facuta din zeama de lamaie, eventual. Dar, nu.

Hartia era pur si simplu goala! Rusinos de goala!

Stiam asta, pentru ca eu o pusesem acolo (cu o zi inainte, cand dusesem si falsa scrisoare la posta) si ar fi fost destul de straniu ca o coala alba sa se umple de una singura pe drumul de la posta la cutia postala din scara blocului. E drept ca, uneori, in ultimii ani, am mai gasit urmele intrarii prin efractie in plicul proprietate personala a degetelor vreunui functionar postal mai furacios. Acu’ ceva timp, a si fost arestat cineva de la posta din cartierul meu, taman din pricina ca viola corespondenta altora.

Oricum, pe mine nu ma interesa foaia, ci plicul. De fapt, nu ma interesa doar plicul, ci mai mult stampila. Era asa cum ma asteptam: un cerc de tus, in mijlocul caruia erau inscrise cifrele 12. 12. 12! O repetitie extrem de rara!

A! Am uitat sa spun ca inca sunt filatelist si ca, in zilele speciale, precum 12 decembrie 2012, recurg la acest subterfugiu nevinovat. Am plicuri si cu 11.11.11 si cu 10.10.10  s.a.m.d. Cel mai tare e ala cu 09.09.09.09!!

Traditia filatelica spune ca, peste vreo 100 de ani, aceste plicuri vor fi foarte valoroase. Asta daca nu va veni totusi sfarsitul lumii! Caz in care plicul cu 13.13.13 va reprezenta ceva extrem de bizar!

Oricum, acest semn venit de dimineata mi-a dat  serios de gandit.

Cand a mai fost posta romana atat de prompta?! Foarte ciudat!

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Uncategorized

Comentariile sunt dezactivate.

© 2012 Cătălin Onofrei | Ziarul De Iasi