Se cauta un caloian pentru o paparuda!

» Data: 23/07/2012 » Secţiunea: Uncategorized

Patriarhia Romana a facut un apel de suflet si simtire catre toti preotii din tara spre a-si intensifica rugaciunile de aducere a ploii. Daca nu ploua bine in urmatoarele zile, e jale! Coroborand cursul euro cu cea mai secetoasa luna iulie din anii ’50 incoace, rezulta un pret pentru rosii de-i va ingalbeni pe toti la toamna! Portocalele se importa.

E totusi destul de  curios demersul BOR. Poate ar fi fost mai bine pentru popor ca Patriarhia sa dezvaluie secretul afacerilor sale de minunat  succes. Intr-o vreme in care criza a saracit trei sferturi dintre romani, Biserica a inregistrat in anii din urma un profit colosal! Basca, peste tot in tara, se investeste in mii  de biserici ca si intr-o Catedrala care va ajunge pana la cer. Din fericire, mantuirea ne este asigurata!

Sau, poate, ar fi fost si mai util un idemn catre enoriasi sa puna mana fiecare ca sa refaca sistemul de irigatii pe care tot ei l-au paraduit in anii ’90, pe cand bantuiau campurile cuprinsi de un delir mistico-politic provocat de profetul Iliescu. Sau de politrucul Iliescu? Na, ca nu mai stiu!!

La tara, au inceput deja sa apara paparudele. Femei goale alearga disperate pe sesuri,  speriind fiarele salbatice si barbatii domestici. Dar vracii spun ca ne lipseste inca un caloian.

Apelul BOR caracterizeaza totusi o anumita stare de spririt, dar si o patrunzatoare cunoastere a sufletului romanesc. Popii stiu cel mai bine ca numai Dumnezeu ne mai poate salva! Dar s-o fi saturat si El, saracul, sa ne tot dea suturi in fund (vorba lui Tutea) ca sa facem un pas in fata!

Dar daca rugaciunile nu au succes, urmeaza alegeri?

 

 

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Uncategorized

1 comentariu la “Se cauta un caloian pentru o paparuda!”

  1. Ileana Ionescu a scris:

    Ar creste bunastarea poporului daca Patriarhia “ar dezvalui secretul…..”? Este responsabila Patriarhia de crearea locurilor de munca, de protectia sociala,constructia sau renovarea scolilor,refacerea sistemelor de irigatie,… .Ar fi interesant un studiu statistic multicentric,in UE, privind relatia intre nr.de biserici-catedrale si gradul de saracie a populatiei.

© 2012 Cătălin Onofrei | Ziarul De Iasi