Punctul 9 al Proclamatiei de la Bucuresti

» Data: 23/01/2012 » Secţiunea: Uncategorized

In ziua a noua a protestelor, indignatii din Piata Universitatii au făcut public punctul 9 al listei de revendicari. Sau asa ar fi trebuit sa faca! O miscare care nu se revendica ea insasi de la o anumita filosofie politica nu-si are rostul. Potrivit punctului 9, niciun parlamentar care a detinut cel putin un mandat de senator ori deputat în ultimii 22 de ani nu mai are voie sa candideze pentru vreo funcţie publica la alegerile din acest an.

Indignatii sunt convinsi ca alesii de buna credinta, precum Mircea Diaconu (PNL), Madalin Voicu (PSD), Silviu Prigoana (PDL), Verestoy Attila (UDMR) si Eugen Nicolicea (UNPR),  pentru a nominaliza doar câte un mare caracter de la fiecare partid important, vor fi primii care vor achiesa la aceasta doleanta. Sacrificiul lor este nimic pe lângă serviciul imens pe care il vor face in acest fel tarii si poporului. Caci exemplul lor va fi cu siguranta urmat de toti cei care s-au zbatut in ultimele doua decenii pentru ca noua sa ne fie bine si lor rau.

De asemenea, indignatii spera ca acest nou proiect de lustratie sa aiba mai mult succes decat vechiul proiect, bazat pe punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara. Atunci, firava societate civila romaneasca a cerut interzicerea alegerii in functii importante a fostei nomenclaturi de partid. Cererea a produs indignarea fara margini a lui Ion Iliescu, care a cerut imediat transferul in Valea Jiului (careia i se mai spunea si Jalea Viului), dar a condus si la promisiunea ex-liberalului Bogdan Olteanu, omul care a anuntat solemn ca isi va dedica intreaga viata punerii in practica a legii lustratiei. Intre timp,  a devenit bancher, dedicandu-si viata intaririi conturilor in valuta.

Oricat ar parea de straniu, exista totusi un precedent in lume. Nu cu multi ani in urma, dand dovada de o uimitoare solidaritate, islandezii au refuzat in masa să mai voteze politicienii in functie. Iar partidele de acolo se pare că au inteles lectia si au trecut la munca patriotica.

E drept ca Islanda e tara vulcanilor care erup si nu a mamaligilor care explodeaza. Cam de doua ori la o suta de ani.

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Uncategorized

2 comentarii la “Punctul 9 al Proclamatiei de la Bucuresti”

  1. mitrea kokor a scris:

    Mamaliga trebuie sa explodeze cind ii vine vremea, nu cind vor mercenarii platiti de Tonta, Antoneskoor, Ilieskoor, Nastase, Felix Voikuleskoor, Hrebenciukov, Vintul de Popou si, last but not least, serviciile secrete rusesti. La munca, pehlivanilor, sau la crisma! Cu cit vi se plateste ziua de vociferari si sloganizari, ai?

  2. costina a scris:

    Punctul zece al Proclamatiei de la Iasi: Pensii dublate pentru pensionarii militari si ai Securitatii, dar si pentru revolutionarii unor Doru Nechifor, seful fluierasilor fesenisti din o mie noua sute nouazeci, sau Maria Casian Spiridon, Doru Tigau, Corneliu Stefanachi, Jenica Panaiti, Fanica Prutianu, posesori de diplome iliesciene autentice, revalidate chiar de Gigi Nichita. Asta da punct!

© 2012 Cătălin Onofrei | Ziarul De Iasi