Pe net cu matusa lui Ponta

» Data: 04/05/2012 » Secţiunea: Uncategorized

Cu vreo 10 ani in urma, am scris un editorial despre marea speranta (pe atunci)  a politicii romanesti, Victor Ponta! Asemuit cu Nicolae Titulescu, la chip si la caracter, Ponta functiona ca sef al Corpului de Control de pe langa premierul Adrian Nastase. (Ma mir si eu ce multi ani au trecut de atunci! Ehei, ce tanar si naiv eram!)

Pe timpul acela, PSD se zbatea sa-i construiasca lui Ponta o imagine de justitiar,  de individ integru, de tip care nu accepta sa treci dincolo de lege, dar si de cel mai cautat celibatar (pe atunci) din viata politica.  Exista doar o mica problema: in pofida declaratiilor sale bombastice,  Ponta nu prindea niciodata pe nimeni, iar pana la sfarsitul mandatului nici nu a prins pe careva mai acatarii dincolo de granita legii.  Situatia era cu atat mai ciudata cu cat coruptia era omniprezenta, totul se rezolva doar cu ajutorul spagilor, iar marii infractorii iti radeau in nas de la tv !  Asa ca mi-am exprimat indoiala ca Ponta ar avea ceva din trasaturile unui justitiar.  Editorialul se numea ‘Profilul lui Ponta’.

Cum, pe vremea aceea – desi unele materiale publicate in ziar erau postate si pe net -, nu exista inca un forum pentru comentarii, cititorii doritori sa-si expuna un punct de vedere erau obligati sa foloseasca adresa de mail. De aceea, mesajele receptionate  erau putine si intotdeauna serioase. Desi unii dintre cititori erau critici, iar lupta pe argumente  se intindea uneori pe lungi perioade de timp,  nu-mi aduc aminte sa fi fost insultat vreodata!

Si uite asa m-am trezit, la vreo cateva zile de la publicarea editorialului, cu un mail de la o doamna in varsta, al carei nume il voi trece sub tacere.  Doamna, stabilita de multi ani in Canada, era matusa lui Victor Ponta, dar rupsese legaturile cu familia, in urma unui inavuabil scandal. Il stia bine (doar) pe copilul Victoras, si era incantata, dar si mirata de evolutia nepotului sau.  Nu s-ar fi asteptat!  In copilarie, cand Victoras se juca de-a hotii si vardistii, el era intotdeauna hotul! Curios cum de  a devenit tocmai procuror. Doamna m-a rugat foarte politicos sa-i fac rost de un numar de telefon personal de-al nepotului, (caci si mobilelele erau destul  de rare pe vremea aceea), pentru a relua legatura. Cu oarece efort, m-am achitat de misiune. Mi-a multumit,  si de atunci nu mai stiu nimic de domnia sa. Mare greseala!

Intre timp, bobocul Ponta e pe cale sa fie votat premier.  Daca am calculat bine, ar fi cel mai tanar premier posdecembrist.  Nu stiu daca de vina o fi tot tineretea dar, din nou, galgaie in el  spiritul dreptatii! Asa sa fie?

Daca in viitor (nu-i va impusca dar) va infunda puscariile cu pedelistii pe care i-a acuzat de toate relele pamantului (multe pacate fiind chiar reale!),  si le va trimite ca insotitori la mititica si vreo doi-trei pesedisti mai importanti, ca are de unde, e deajuns sa vezi figurile asasine ale unora dintre ei,  atunci inseamna ca m-am inselat. Ponta asta chiar e un justitiar! Daca nu, nu!

PS  In ultimul timp, am citit cateva articole care denunta  coruptia infioratoare a  lui Titulescu. Cica era platit de toate taberele, pentru a le face jocurile la negocieri. Dar poate ca e doar razbunarea tardiva a vechilor rivali. Cine stie? Poate ca nu Ponta e micul Titulescu ci Titulescu va fi fost marele Ponta!

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Uncategorized

3 comentarii la “Pe net cu matusa lui Ponta”

  1. v.b. a scris:

    nu cred ca va fi altceva decat micul Ponta;nici nu a fost instalat pt patru ani si deja schimba oamenii din posturi pentru a-si plati datoriile catre sponsorii vechi si celor care vor veni ;mai crede cineva ca micul Ponta poate fi asemanat cu marele Iorga? Ar fi o insulta pentru marele istoric .Vorba cuiva, se comporta ca o tzatza

  2. ovidiu a scris:

    La ziarul de Iasi misuna javre ordinare PDL-iste,cand mai scrieti despre crimele “inchipuite”ale PDL nu o uitati pe cea reala a celor 16 bebelusi arsi de vii la maternitatea Giulesti din ordinul lui Basescu-PDL.

  3. Romila Elena a scris:

    Victor Ponta este un viitor pentru tara, sa fie sanatos, sa fie tare pe pozitie ca tara nu este a lui Basescu, trebuie sa scapam de jaful incomensurabil facut de sleatca de PDL-isti condusa de acest chior, mafiot, paranoic. Multa sanatate si putere de munca pentru Victor Ponta

© 2012 Cătălin Onofrei | Ziarul De Iasi