Iti multumim, Monica!

» Data: 13/08/2012 » Secţiunea: Uncategorized

S-a incheiat si olimpiada asta! Au mai trecut patru ani plini de glorie din scurtele noastre vieti! Rezultatele exceptionale obtinute de Romania la J.O. de la Londra sunt efectul normal al conditiilor minunate oferite de Partid si de Stat sportivilor nostri in ultimii 20 de ani. Multi politicieni (aproape toti!) au contribuit decisiv la aceste rezultate senzationale, dar cateva nume trebuie obligatoriu pomenite. Pentru posteritate!

Primul dintre ele este cel al lui Crin Antonescu, fost ministru al Sportului in mileniul trecut. Ca si in Invatamant, si in Sport, cariera unui om mare se construieste din timp, pe o anumita strategie. Crin a fost primul politician care a pierdut noptile, filand avantajele si dezavantajele unui proiect national bazat pe sport.  A intuit perfect atuurile  si a pulsat necontenit. Miza a devenit uriasa, dar Crin s-a ridicat la inaltimea ei! Bafta, Crin!

Al doilea nume este cel al Ecaterinei Andronescu, fost ministru al Invatamantului, de mai multe ori dupa anul 2000.  Intelegand potentialul sportivilor romani, a militat activ pentru modernizarea sportului scolar. In acest mod,  scoala a oferit o baza de selectie uriasa sportului de performanta, sanatate pentru copii, dar si o cuplare a invatamantului de cele mai noi cuceriri ale stiintei si tehnicii de profil. In acest moment, gratie deciziilor inspirate ale lui Kati, Romania este singura tara care nu mai are elevi obezi, ci doar olimpici care sunt produsi pe banda rulanta! Sa ne traiesti, Kati!

Al treilea nume este cel al Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltarii. Ei i-a revenit sarcina de a construi o imensa baza sportiva nationala. Si s-a tinut de treaba. Azi, nu exista catun in tara, care sa nu se bucure de beneficiile unei arene sportive, ale unei piscine olimpice sau ale vreunui velodrom bengos. Dupa ce vin cu vitele de la pascut, flacaii transpirati se arunca in bazinele de natatie, doborand record dupa record, la proba de inot sub apa. Mandrele ii aplauda in delir, in timp ce incing hore cu elemente preluate din gimnastica ritimica. La randul lor, batranii satului, ca sa nu ramana mai prejos, petrec toata ziua in puzderia de sali de gimnastica din mediul rural, practicand sportul national pana cad lati.  Cum sa nu ai rezultate uimitoare, in astfel de conditii?!  Bravo, Elena!

Dar cele trei nume nu ar insemna aproape nimic, fara cel al ex-ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi. Ce ar fi toate cele din lumea larga,  fara resursele financiare necesare sau fara lupta acerba pentru suplimentarea permanenta a bugetului repartizat disciplinelor sportive? Monica s-a batut ca o leoaica pentru a face rost de cat mai multe fonduri pentru tinerii talentati din Romania. Mai ales pentru o tanara tare-n-tata, ce a devenit rapid un personaj de renume european! Iti multumim, Monica, pentru tot ce ai facut! E greu de crezut ca te va mai intrece vreodata cineva in inimile noastre, desi atletul Dan Sova promite un viitor maret! Are tanarul asta ceva in ochi care-l recomanda unei cariere de neuitat.  Ce pacat ca nu a trait in anii ’50! Ar fi avut niste performante cu adevarat fabuloase!

Iti multumim, inca o data, Monica! La Londra, ne-ai facut sa ne simtim mandri ca suntem romani! Excelsior Dane, excelsior! Hai ca poti!

P.S. Daca la olimpiada e important doar sa participi – dupa cum sustin finii cunoscatori ai sportului -, rog respectuos COR sa fiu luat in calcul pentru viitoarele jocuri olimpice de la Rio. Accept orice proba!  Nu am vazut inca Brazilia!

 

 

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Uncategorized

Comentariile sunt dezactivate.

© 2012 Cătălin Onofrei | Ziarul De Iasi