Gainile si disparitia Romaniei

» Data: 04/11/2011 » Secţiunea: Uncategorized

Recensamantul 2011 confirma teoria ONU potrivit careia Romania va fi una dintre primele tari care vor disparea de pe fata pamantului. De fapt, daca se mentine trendul actual (natalitate foarte scazuta si emigratie accelerata), vom iesi din istorie cu mult inainte de data propusa de cercetatorii Natiunilor Unite  (anul 3200), si anume in circa o suta de ani. Prin 2100, asadar. Exact la 2000 de ani de la cucerirea Daciei de catre romani! Sa fie un semn?

(Si cand te gandesti ca eu invatam la scoala, prin anii ’80, ca R.S.R. va avea in anul 2000 o populatie de cel putin 30 de milioane de locuitori! E drept ca invatam si ca Romania va fi, tot in 2000, o societate socialista multilateral dezvoltata, in care omul nou va impartasi un destin maret. Aplauze puternice si scandari prelungite!)

Pentru ca nu moartea, ci suferinta si lipsa de sens sunt ingrozitoare, n-ar fi rau sa gasim o modalitate cat mai interesanta de a parasi aceasta lume. In piesa Romulus cel Mare a lui Durrenmatt, ultimul conducator al Romei – Romulus Augustulus – isi petrece cele din urma zile, ale sale si ale fostului mare imperiu roman, aflat la Apus!,  ingrijind de gaini. Dar semnele cele rele apareau pana si in cotet.  Cea mai strasnica dintre pasari  se dovedea de fiecare data cea botezata Odoacru, nume imprumutat chiar de la generalul uzurpator, ale carui osti asediau Cetatea Eterna.

Pentru ca e greu de crezut ca viitorii conducatori ai Romaniei vor fi mai breji decat Basescu, Constantinescu, Iliescu, Ceausescu, Dej si Romulus Augustulus,
speranta noastra ramane in gaini.  La urma urmelor,  gainele sunt urmasele dinozaurilor!

In aceste conditii, intrebarea esentiala devine urmatoarea:

Cum preferam sa ne petrecem ultima suta de ani?

 

» Citiţi şi alte articole din secţiunea: Uncategorized

1 comentariu la “Gainile si disparitia Romaniei”

  1. tembo a scris:

    bine ca sa incheiat cu capitolul asta,,Romania,,sa se duca pe apa sambetii

© 2011 Cătălin Onofrei | Ziarul De Iasi